Строк зберігання документів про роботу у вихідний день

1765

Запитання

Який строк зберігання документів профспілкового комітету про залучення працівника до роботи у вихідний день?

Відповідь

Онлайн-сервіс ➦ «Строки зберігання документів»

Працівник може виходити на роботу у вихідний день лише у «виняткових випадках», передбачених частиною 2 статті 71 КЗпП.

Такий вкрай необхідний вихід на роботу оформлюють письмовим наказом роботодавця за погодженням з профспілкою. Заява працівника — не потрібна.

Щоб запобігти подальших непорозумінь між роботодавцем та працівником, рекомендуємо у наказі про залучення до роботи у вихідний день зазначити вид компенсації для підлеглого.

Якщо форма відшкодування не прописана, працівник має скласти заяву про її надання. У випадку, коли він хоче отримати інший день відпочинку — заяву із зазначенням дати майбутнього вихідного.

Такі заяви долучаються до теки «Документи до наказів із кадрових питань (заяви, подання, доповідні та пояснювальні записки, довідки, копії довідок, обхідні листки та ін.), що не увійшли до складу особових справ». Термін їх зберігання — 3 роки.

Дозволи профспілкових організацій на залучення працівників до роботи у вихідні дні зберігаються протягом 1 року.

Перелік документів, які у роботі використовує профспілковий комітет, та термін їх зберігання визначає Розділ 12.Переліку типових документів, що створюються під час діяльності державних органів та органів місцевого самоврядування, інших установ, підприємств та організацій, із зазначенням строків зберігання документів, затвердженого Мін’юстом від 12.04.2012 №578/5.


⚡ ТОП-5 консультацій ⚡


Рекомендація місяця від редакції порталу «Кадровик-01»

Запрошуємо на вебінар «Перевірки Держпраці під час воєнного стану», який відбудеться 23 травня. Спікер — посадова особа Держпраці. У програмі — підстави для перевірки, як уникнути штрафів, різниця між трудовим договором і ЦПХ.

❗️Якщо хочете отримати персональну відповідь від посадової особи Держпраці, поставте запитання до 20 травня включно в чат вебінару❗️

Щоб переглянути вебінар та отримати сертифікат, реєструйтеся Система «Експертус Кадри» святкує День народження

Перевірки Держпраці під час воєнного стану

Останні новини

Усі новини

Статті за темою

Усі статті за темою

Порядок передавання справ до архіву

У статті описаний порядок передавання документів (справ) до архіву підприємства структурним підрозділом цього підприємства — відділом кадрів
65069

Журнал реєстрації трудових договорів: бланк та зразок заповнення

Журнал реєстрації трудових договорів належить до реєстраційно-облікових форм тривалого строку зберігання — 75 років. Бланк журналу реєстрації трудових договорів на підприємстві та для ФОПа знайдете у статті. Залишається лише скачати.
33039

Зберігаємо справи з документами у 2019 році

З початком року — нові справи з документами, як потребують належного зберігання. Один зі способів — формувати справи у звичайних теках. Розказуємо, як правильно оформлювати такі теки
3196