Військовозобов’язаних на підприємстві немає: що робити з військовим обліком?

1997
Автор
аналітик Експертус Кадри, юрист із трудового права, сертифікований експерт із військового обліку

Запитання

Чи потрібно призначати відповідального за ведення військового обліку, якщо на підприємстві навіть немає військовозобов’язаних і призовників?

Відповідь

Правила, за якими підприємства ведуть персональний військовий облік, зокрема призначають відповідальних за ведення військового обліку, встановлює Порядок організації та ведення військового обліку призовників, військовозобов’язаних та резервістів, затверджений постановою КМУ від 30.12.2022 № 1487 (далі — Порядок). 

Як визначити кваліфікаційні вимоги до відповідального за ведення військового обліку

Коли Порядок визначає чисельність військово-облікового персоналу на підприємствах, застосовує формулювання «… за наявності на військовому обліку». Тож відповідального за ведення військового обліку обов’язково призначають, якщо на підприємстві працюють призовники, військовозобов’язані або резервісти. 

Військовозобов’язаних на підприємстві немає: що робити з військовим обліком? Хто відповідає за організацію ведення персонального військового обліку призовників, військовозобов’язаних та резервістів

Коли призначите відповідального за ведення військового обліку, повідомте про це ТЦК і подбайте про підвищення кваліфікації працівника, який опікуватиметься питанням персонального військового обліку на підприємстві. 

Як оперативно передати відомості про працівників на вебпортал ПФУ

Останні новини

Усі новини

Статті за темою

Усі статті за темою

Бронювання працівників на підприємстві під час воєнного стану

Під час воєнного стану порядок бронювання військовозобов’язаних передбачає два абсолютно різних механізми. У фокусі цієї статті відповіді на наступні питання: як забронювати працівника на період мобілізації, хто може забронювати працівника, чи можна забронювати мобілізованого працівника?
278678

Військовий облік

Ведення військового обліку — обов'язкова умова діяльності підприємства будь-якої форми власності. Порядок військового обліку до цього часу викликає низку питань у зв’язку з динамічністю законодавства у цій сфері. Матеріал стане вашим путівником під час організації військового обліку на підприємстві з нуля, адже містить усі головні, як законодавчі, так і практичні положення про військовий облік для ведення обліку військовозобов'язаних
27655

Відповідальність за порушення військового обліку на підприємстві

Державні органи, органи місцевого самоврядування, підприємства, установи та організації незалежно від форми власності та підпорядкування зобов’язані вести військовий облік працівників. Розглянемо, відповідальність за порушення у сфері військового обліку передбачена законодавством.
9829

Наказ про стан військового обліку

Складіть наказ про стан військового обліку на підприємстві 2023 рік і завдання з військового обліку на 2024 рік за зразком від наших експертів.
48923