Максимальна та мінімальна кількість працівників управління РДА

1521

Запитання

Яка мінімальна кількість працівників повинна бути в управлінні районної державної адміністрації?

Відповідь

Згідно з ч. 1 ст. 5 Закону України «Про місцеві державні адміністрації» від 09.04.1999 № 586-XIV; (далі — Закон № 586) склад місцевих державних адміністрацій формують голови місцевих державних адміністрацій.

Особова картка державного службовця: заповнюємо без помилок

Голова адміністрації визначає структуру адміністрації:

  • у межах бюджетних асигнувань, виділених на утримання адміністрації;
  • з урахуванням вимог статті 18 Закону України «Про засади державної регуляторної політики у сфері господарської діяльності» від 11.09.2003 № 1160-IV (далі — Закон № 1160) (ч. 2 ст. 5 Закону № 586).

Центральні органи виконавчої влади та їх територіальні органи, за винятком центрального органу виконавчої влади, що реалізує державну регуляторну політику, та місцеві органи виконавчої влади з метою реалізації покладених на них цим Законом повноважень у здійсненні державної регуляторної політики створюють у своєму складі в межах граничної чисельності структурні підрозділи з питань реалізації державної регуляторної політики або покладають реалізацію цих повноважень на один з існуючих структурних підрозділів чи окремих посадових осіб відповідних органів (ч. 1 ст. 18 Закону № 1160).

➤➤ Уряд скасував червневу постанову про скорочення райдержадміністрацій. Але радіти зарано

Тобто законодавство містить норми щодо граничної чисельності місцевих державних адміністрацій (у т. ч. райдержадміністрацій) та не встановлює вимог до їх мінімальної штатної чисельності.

Рекомендація місяця від редакції порталу «Кадровик-01»

Запрошуємо на вебінар «Перевірки Держпраці під час воєнного стану», який відбудеться 23 травня. Спікер — посадова особа Держпраці. У програмі — підстави для перевірки, як уникнути штрафів, різниця між трудовим договором і ЦПХ.

❗️Якщо хочете отримати персональну відповідь від посадової особи Держпраці, поставте запитання до 20 травня включно в чат вебінару❗️

Щоб переглянути вебінар та отримати сертифікат, реєструйтеся Система «Експертус Кадри» святкує День народження

Перевірки Держпраці під час воєнного стану

Останні новини

Усі новини

Статті за темою

Усі статті за темою

Зразок написання автобіографії

Автобіографія — це документ-життєпис, який особа складає сама про себе. Як правильно написати автобіографію? У якій послідовності? Дізнайтеся зі статті. У пригоді стане бланк автобіографії та зразок написання для держслужбовця
536547

Особова картка державного службовця

НАДС востаннє змінювало форму особової картки державного службовця у червні 2020 року. Однак особова картка держслужбовця, нова форма якої міститься у статті, до цього часу викликає низку питань. Як заповнювати особову картку держслужбовця? Що має містити заповнена особова картка державного службовця? Відповіді шукайте у статті.
42188

Обчислення стажу державної служби

При прийнятті особи на державну службу їй обчислюють стаж державної служби. Цей стаж дає право на встановлення державному службовцю надбавки за вислугу років, надання додаткової оплачуваної відпустки
40885

Присвоєння рангу при прийнятті на державну службу

Закон України «Про державну службу» (далі — Закон № 889) передбачає такі поняття, як «категорії посад державної служби» та «ранги державних службовців». Насправді, таке нормативно-правове закріплення є досить позитивним досвідом, адже дозволяє не тільки розмежовувати рівень відповідальності різних посадовців, але і сприяє тенденції просування по службі
62148