Наказ про преміювання директора: зразок оформлення

Чи може директор сам себе преміювати, а саме — підписати наказ про преміювання? Які документи слугуватимуть підставою для цього?

Для керівництва господарською діяльністю підприємства призначається керівник, який підзвітний власнику. У разі найму керівника підприємства, з ним укладають договір (контракт) в якому визначають, зокрема умови матеріального забезпечення.

У контракті за угодою сторін встановлюється:

  • строк його дії;
  • права, обов’язки і відповідальність сторін (зокрема — матеріальна відповідальність);
  • умови матеріального забезпечення, зокрема преміювання;
  • умови розірвання.

Правилами організації діловодства та архівного зберігання документів передбачено загальні вимоги до створення управлінських документів. Зокрема, право на видання розпорядчих документів певного виду (скажімо, наказів) закріплюється у положенні (статуті) підприємства і зумовлюється його правовим статусом та порядком прийняття управлінських рішень (на підставі єдиноначальності або колегіальності) (п. 4 гл. 1 розд. II Правил 1000/5). Отже, якщо директору статутом надано право підпису розпорядчих документів з кадрових питань (у т. ч. про преміювання), наказ про преміювання директора має підписувати сам директор.

Підставою для видання цього наказу можуть слугувати:

  • відповідний пункт трудового договору (контракту) — якщо в договорі (контракті), укладеному з директором, передбачено щомісячну фіксовану премію, яка не залежить від виконання певних показників;
  • рішення власників підприємства (наприклад, протокол загальних зборів, рішення наглядової ради тощо) — якщо розмір премії залежить від виконання певних показників.

Наказ на преміювання директора (скачати зразок)

Наказ про преміювання директора: зразок оформлення

До відома!

Єдина особливість наказу про преміювання директора — відсутність відмітки про ознайомлення. Директор підписує розпорядчий документ щодо самого себе, а отже, напевне обізнаний із його змістом. Відмітка про ознайомлення в цьому разі є зайвою.


Стаття підготовлена за матеріалами журналу "Кадровик-01"

Рекомендація місяця від редакції порталу «Кадровик-01»

Запрошуємо на вебінар «Перевірки Держпраці під час воєнного стану», який відбудеться 23 травня. Спікер — посадова особа Держпраці. У програмі — підстави для перевірки, як уникнути штрафів, різниця між трудовим договором і ЦПХ.

❗️Якщо хочете отримати персональну відповідь від посадової особи Держпраці, поставте запитання до 20 травня включно в чат вебінару❗️

Щоб переглянути вебінар та отримати сертифікат, реєструйтеся Система «Експертус Кадри» святкує День народження

Перевірки Держпраці під час воєнного стану

Останні новини

Усі новини

Гарячі запитання

Усі питання і відповіді