Термін зберігання табеля обліку використання робочого часу

Основним джерелом інформації про використання робочого часу на підприємствах, в установах і організаціях є відомості табельного обліку.

Однією із основних форм первинної облікової документації організацій є форма табелю обліку використання робочого часу (типова форма № П-5), затверджена наказом Держстату від 05.12.2008 № 489 та введена в дію з 01.01.2009.

Порядок ведення обліку робочого часу, оформлення, підписання табелів, їх зберігання доцільно регламентувати внутрішнім актом організаційно-розпорядчого характеру, наприклад, Положенням про табельний облік.

Читайте також:

Увага!

Порядок ведення табелів обліку використання робочого часу залежатиме від структури організації, штатної чисельності як організації в цілому, так і її окремих структурних підрозділів (за їх наявності).

Відповідно до статті 408 Переліку типових документів, що створюються під час діяльності державних органів та органів місцевого самоврядування, інших установ, підприємств та організацій, із зазначенням строків зберігання документів, затвердженого наказом Мін’юсту від 12.04.2012 № 578/5 (далі — Перелік № 578/5), строк зберігання табеля обліку робочого — один рік.

У той же час, зважаючи на соціальну значущість документів, що підтверджують факт роботи у шкідливих умовах праці, у Переліку № 578/5 передбачено, що термін зберігання табеля обліку робочого, наряді працівників, задіяних на роботах із шкідливими умовами праці — 75 років.

Зберігання табелів забезпечує структурний підрозділ, який відповідає в організації за бухгалтерський облік. У номенклатурі справ цього підрозділу передбачають справу із заголовком «Табелі обліку використання робочого часу (форма № П-5)».


Стаття підготовлена за матеріалами журналу "Кадровик-01"

Як оперативно передати відомості про працівників на вебпортал ПФУ

Останні новини

Усі новини

Гарячі запитання

Усі питання і відповіді