Посадова інструкція прибиральника службових приміщень чи все ж робоча?

Автор
порталу «Кадровик-01»
Відповідно до кваліфікаційних вимог професії прибиральника службових приміщень експерти розробили інструкцію. Зразок документа за ДСТУ 4163:2020 скачайте у статті. А також дізнайтеся: має бути робоча інструкція прибиральника службових приміщень або ж посадова.

Прибиральник службових приміщень: код професії

Національним класифікатором України ДК 003:2010 «Класифікатор професій» (КП) передбачено професійну назву роботи — Прибиральник службових приміщень (код за КП 9132).

Посадова інструкція прибиральниці чи робоча

Відповідно до абз. 2 п. 6 Загальних положень розд. І Вип. 1 Довідника кваліфікаційних характеристик професій працівників (далі — ДКХП), затвердженого наказом Мінпраці від 29.12.2004 № 336, посадові інструкції розробляють для таких категорій працівників:

  • керівників,
  • професіоналів,
  • фахівців,
  • технічних службовців.

Для усіх інших — робочі.

Кваліфікаційні характеристики професії «Прибиральник службових приміщень» вміщено у Розділ ІІ «Професії робітників» Випуску 1 ДКХП. Тобто для прибиральника службових приміщень потрібна не посадова, а саме робоча інструкція.

Робоча інструкція прибиральника службових приміщень

посадова інструкція прибиральниці

СКАЧАТИ ЗРАЗОК

Увага! Відповідно до ДКХП прибиральник службових приміщень та прибиральник виробничих приміщень мають різні завдання та обов’язки. Тобто робочі інструкції для них мають бути різні.

Посадова інструкція прибиральника службових приміщень чи все ж робоча?
ІРИНА ІВАНЧЕНКО,шеф-редактор Експертус Кадри
Кожному кадровику необхідно правильно скласти посадові та робочі інструкції, оформити погодження, затвердження, ознайомлення за ДСТУ, внести зміни й організувати зберігання. Але як дотримати всіх вимог і нюансів?


Стаття підготовлена за матеріалами журналу "Кадровик-01"

зміст

Як оперативно передати відомості про працівників на вебпортал ПФУ

Останні новини

Усі новини

Гарячі запитання

Усі питання і відповіді