Заповнення розділу про відпустки звіту про умови праці, пільги та компенсації за роботу зі шкідливими умовами праці»

Чи зазначити у звіті про умови праці, пільги та компенсації за роботу зі шкідливими умовами праці за 2017 рік за формою № 1-ПВ (умови праці) відпустки за ненормований робочий день та додаткові оплачувані відпустки одиноким матерям?
Чекліст кадровика Скачати документи відділу кадрів

Наказом Держстату «Про затвердження форми державного статистичного спостереження № 1-ПВ (умови праці) (один раз на два роки) «Звіт про умови праці, пільги та компенсації за роботу зі шкідливими умовами праці» від 26.06.2017 № 150 затверджено форму звіту № 1-ПВ (умови праці) (один раз на два роки). Порядок заповнення звіту — у роз’ясненні Держстату від 30.06.2017 № 17.4-12/4 (далі — Роз’яснення).

Розділ II форми містить дані про всіх штатних працівників облікового складу, які мають право на пільги та компенсації за роботу зі шкідливими умовами праці за результатами атестації робочих місць за умовами праці, за особливий характер праці, а також на пенсії за віком на пільгових умовах (п. 1 розділу ІІІ Роз’яснення).

Рядок 11010 містить дані про кількість працівників (із рядка 10010), які за результатами атестації робочих місць за умовами праці мають право на щорічну додаткову відпустку за роботу зі шкідливими та важкими умовами праці згідно зі статтею 7 Закону «Про відпустки» та Додатком 1 до ПКМУ «Про затвердження Списків виробництв, робіт, цехів, професій і посад, зайнятість працівників в яких дає право на щорічні додаткові відпустки за роботу із шкідливими і важкими умовами праці та за особливий характер праці» від 17.11.1997 № 1290 (далі — Додаток 1).

Рядок 11020 уміщує дані про кількість працівників (із рядка 11010), яким:

  • згідно з пунктом 2 Постанови ВРУ «Про порядок введення в дію Закону України «Про відпустки» від 15.11.1996 № 505/96-ВР надається щорічна додаткова відпустка за роботу зі шкідливими умовами праці понад тривалість, установлену Додатком 1;
  • згідно з пунктом 4 Порядку застосування Списку виробництв, цехів, професій і посад із шкідливими і важкими умовами праці, зайнятість працівників на роботах в яких дає право на щорічну додаткову відпустку, затвердженого наказом Мінпраці від 30.01.1998 № 16, надається щорічна додаткова відпустка за рахунок власних коштів підприємства.

Рядок 11070 містить дані про кількість працівників (із рядка 10010), які мають право на щорічну додаткову відпустку за особливий характер праці згідно зі статтею 8 Закону України «Про відпустки» та Додатком 2 до постанови Кабінету Міністрів України «Про затвердження Списків виробництв, робіт, цехів, професій і посад, зайнятість працівників в яких дає право на щорічні додаткові відпустки за роботу із шкідливими і важкими умовами праці та за особливий характер праці» від 17.11.1997 № 1290 (п. 8 розділу ІІІ Роз’яснення). У графі 1 Рядка 11070 зазначаєте облікову кількість штатних працівників, які мають право на пільги та компенсації, а у графі 2 — облікову кількість штатних працівників-жінок, які мають право на пільги та компенсації (осіб).

Рядок 11080 уміщує дані про кількість працівників (із рядка 11070), яким згідно зі статтею 7 Закону України «Про охорону праці» за рахунок власних коштів підприємства надається додаткова відпустка за особливий характер праці, передбачена колективною угодою (договором), понад тривалість, установлену додатком 2 (п. 9 розділу ІІІ Роз’яснення): у графі 1 рядка 11080 зазначаєте облікову кількість штатних працівників, які мають право на таку відпустку, а у графі 2 — облікову кількість штатних працівників-жінок, які мають право на цю відпустку (осіб).

Роботодавець може за свої кошти додатково встановлювати за колективним договором (угодою, трудовим договором) працівникові пільги і компенсації, не передбачені законодавством (ч. 3 ст. 7 Закону України «Про охорону праці» від 14.10.1992 № 2694-XII).

Щорічна додаткова відпустка за особливий характер праці, зокрема за ненормований робочий день та додаткові оплачувані відпустки одиноким матерям не передбачені у Додатку 2 до ПКМУ від 17.11.1997 № 1290, тому в рядках 11070 і 11080 їх не зазначаєте.

Зверніть увагу, що рядки 10020-11140 не враховують працівників, які перебувають у відпустці для догляду за дитиною до досягнення нею віку, встановленого законодавством (п. 8 розділу І Роз’яснення).

Зразок заповнення розділу про відпустки звіту про умови праці, пільги та компенсації за роботу зі шкідливими умовами праці»

Заповнення розділу про відпустки звіту про умови праці, пільги та компенсації за роботу зі шкідливими умовами праці»
СКАЧАТИ

Заповнення розділу про відпустки звіту про умови праці, пільги та компенсації за роботу зі шкідливими умовами праці»
Заповнення розділу про відпустки звіту про умови праці, пільги та компенсації за роботу зі шкідливими умовами праці»


Стаття підготовлена за матеріалами журналу "Кадровик-01"

Як скласти номенклатуру справ кадрової служби на 2025 рік

Останні новини

Усі новини

Гарячі запитання

Усі питання і відповіді