Грошове забезпечення полоненого військовослужбовця виплачуватимуть членам його сім’ї

Таких гарантій не матимуть військовослужбовці, які добровільно здалися в полон, самовільно залишили військові частини (місця служби) або дезертирували зі ЗСУ, інших утворених відповідно до законів України військових формувань та правоохоронних органів

Президент України підписав Закон України № 1486-VIII від 06.09.2016 (законопроект № 4878), яким пункт 6 статті 9 Закону України «Про соціальний і правовий захист військовослужбовців та членів їх сімей» від 20.12.1991 № 2011-XII (далі — Закон № 2011) викладено в новій редакції.

Ухваленими змінами до Закону № 2011 передбачається, що за військовослужбовцями, захопленими в полон або заручниками, а також інтернованими в нейтральних державах або безвісно відсутніми, зберігатимуться виплати в розмірі посадового окладу за останнім місцем служби, окладу за військовим званням, надбавки за вислугу років, інших щомісячних додаткових видів грошового забезпечення постійного характеру та інші види грошового забезпечення з урахуванням зміни вислуги років та норм грошового забезпечення. Сім’ям зазначених військовослужбовців щомісячно виплачуватиметься грошове забезпечення, зокрема додаткові та інші види грошового забезпечення, в порядку та в розмірах, установлених КМУ.

Грошове забезпечення виплачуватиметься таким членам сімей військовослужбовців: дружині (чоловіку), а в разі її (його) відсутності — повнолітнім дітям, які проживають разом з нею (ним), або законним представникам (опікунам, піклувальникам) чи усиновлювачам неповнолітніх дітей (інвалідів з дитинства — незалежно від їх віку), а також особам, які перебувають на утриманні військовослужбовців, або батькам військовослужбовців рівними частками, якщо військовослужбовці не перебувають у шлюбі і не мають дітей.

При цьому виплата грошового забезпечення цим членам сімей здійснюватиметься до повного з’ясування обставин захоплення військовослужбовців у полон або заручниками, інтернування військовослужбовців або їх звільнення, або визнання їх у встановленому законом порядку безвісно відсутніми чи померлими. У всіх випадках виплата грошового забезпечення здійснюватиметься не більше ніж до дня виключення військовослужбовця зі списків особового складу військової частини.

Окрім того, грошове забезпечення індексуватиметься відповідно до законодавства.

Зміни до Закону № 2011 набудуть чинності з дня, наступного за днем опублікування.

Ольга Савченко,
експерт Експертус: Кадри

Від редакції

У нагоді стануть ексклюзивні консультації в журналі «Кадровик-01»:

Пільги працівникам, які вступили на військову службу за контрактом під час мобілізації
(«Кадровик-01», № 03/2015)

Гарантії працівникам, які виконують військовий обов’язок у 2014-2016 роках, і сумна доля компенсації середнього заробітку
(«Кадровик-01», № 02/2016)

Особливості трудових договорів із сумісниками

Статті за темою

Усі статті за темою

Неявки в підсумованому обліку робочого часу

Характерною особливістю підсумованого обліку робочого часу є те, що тривалість робочих часів упродовж облікового періоду може мати відхилення від норми робочого часу. Про такі відхилення від норми робочого часу, як неявки в підсумованому обліку робочого часу (відпустки, тимчасова непрацездатність тощо) та надурочна робота читайте у статті.
23

Склад документів особової справи працівника

Вічне запитання з кадрової практики: чи долучати до особової справи згоду на обробку персональних даних… Відповідь — ні! Дізнайтесь: які документи можна і потрібно формувати до особової справи працівника, а чого у жодному разі там не має бути.
159532

Розробка, укладення та виконання колективних договорів

Колективний договір — це угода між роботодавцем та колективом працівників (зазвичай представлений профспілкою), яка регулює умови праці, оплати праці, соціальні пільги, трудові права та обов’язки сторін. У статті ви дізнаєтеся про порядок укладення колективного договору та внесення змін до нього.
5787

Словник кадровика

Словник кадровика — це збірка спеціалізованих термінів і понять, які використовуються в галузі управління персоналом і кадрового обліку. Докладніше про словник кадровика та використання абревіатур в HR-сфері — у статті.
81

Оформлення запису в трудовій про прийняття строковика на час відпустки з вагітності та пологів основної працівниці

Буде помилкою вказати у трудовій, що працівницю прийняли за строковим трудовим договором на час відпустки з вагітності та пологів. Як тоді зробити правильний запис?
16386

Гарячі запитання

Усі питання і відповіді