Відомості про місце проживання внесуть до Єдиного демографічного реєстру

Внесена до Реєстру інформація є конфіденційною. Держава гарантує нерозголошення конфіденційної інформації

Кабмін затвердив Порядок ведення Єдиного державного демографічного реєстру та надання з нього інформації, взаємодії між уповноваженими суб’єктами, а також здійснення ідентифікації та верифікації (постанова КМУ від 18.10.2017 № 784; далі — Порядок № 784).

Порядок № 784 визначає механізм:

  • формування та ведення Єдиного державного демографічного реєстру (далі — Реєстр);
  • надання інформації з Реєстру;
  • видачі довідки про внесення інформації до Реєстру та про видані документи, що підтверджують громадянство України, посвідчують особу чи її спеціальний статус (далі — документи);
  • взаємодії між уповноваженими суб’єктами, а також процедуру здійснення ідентифікації та верифікації осіб.

Відомості про місце проживання внесуть до Єдиного демографічного реєструЧитайте також: Прийняття на роботу особи із ID-паспортом: враховуємо усі нюанси

Уповноважені суб’єкти вноситимуть до Реєстру інформацію про особу та видані їй документи у разі:

  • оформлення документів, якщо на цей час зазначена інформація не внесена до Реєстру або змінилася;
  • реєстрації місця проживання чи місця перебування;
  • реєстрації актів цивільного стану;
  • за бажанням особи, якщо інформація про неї не внесена до Реєстру.

Інформацію про набуття громадянства України, припинення громадянства України, реєстрацію місця проживання, реєстрацію актів цивільного стану, недійсні документи вноситимуть до відомчої інформаційної системи розпорядника Реєстру.

Заборонено вимагати від осіб персональні дані, що свідчать про етнічне походження, расу, політичні, релігійні чи інші переконання, звинувачення у скоєнні злочину або засудження до кримінального покарання, а також дані щодо здоров’я або статевого життя. Дані про стан здоров’я та про засудження до кримінального покарання можуть вимагатися лише у разі, коли вони є підставою для видачі документа, що посвідчує особу.

Відомості про місце проживання внесуть до Єдиного демографічного реєструЧитайте також: Які документи для прийняття на роботу має подати претендент на посаду

Кожна особа, персональні дані якої (інформація про яку) внесені до Реєстру, має право на безоплатне отримання довідки про внесення інформації до Реєстру та видані документи (далі — довідка), а також від уповноважених суб’єктів повідомлення про кожен випадок звернення щодо передачі інформації про неї з Реєстру. Довідку видають в паперовій формі на аркушах паперу форматом А4 без використання спеціальних бланків або в електронній формі.

Ольга Догадіна,
провідний експерт Експертус Кадри

Особливості трудових договорів із сумісниками

Статті за темою

Усі статті за темою

Оформлення запису в трудовій про прийняття строковика на час відпустки з вагітності та пологів основної працівниці

Буде помилкою вказати у трудовій, що працівницю прийняли за строковим трудовим договором на час відпустки з вагітності та пологів. Як тоді зробити правильний запис?
16342

Колективний договір

Порядок укладання колективного договору викликає у роботодавців безліч запитань. Як має виглядати типовий колективний договір? Колективний договір: обов'язковий чи ні? Чи потрібно реєструвати колективний договір? Чи передбачено відповідальність за відсутність колективного договору? Знайдіть відповіді у статті
163641

Резюме у роботі кадровика

Резюме — це перший документ, який бачить роботодавець. Його мета — надати роботодавцю чітке уявлення про те, чому саме цей кандидат підходить для вакансії. Як обрати працівника за резюме? Відповідь на це та інші питання а також резюме (шаблон) — у статті.
1367

Гарячі запитання

Усі питання і відповіді