Мінсоцполітики наголошує: матеріальну допомогу на оздоровлення надають одночасно з частиною щорічної відпустки за заявою держслужбовця

Грошову допомогу не можна ділити на частини. Її виплачують раз на рік однією сумою під час надання будь-якої з частин щорічної відпустки.

Мінсоцполітики в листі від 19.09.2017 № 2416/0/101-17 нагадало, що державним службовцям надають щорічну відпустку тривалістю 30 календарних днів, якщо законом не передбачено більш тривалої відпустки, з виплатою грошової допомоги у розмірі середньомісячної заробітної плати (ст. 57 Закону України «Про державну службу» від 10.12.2015 № 889-VIII; далі — Закон № 889).

Мінсоцполітики наголошує: матеріальну допомогу на оздоровлення надають одночасно з частиною щорічної відпустки за заявою держслужбовцяЧитайте також: Додаткова відпустка державним службовцям

Щорічні відпустки надають державним службовцям у порядку та на умовах, визначених законодавством про працю (ст. 59 Закону № 889).

Щорічну відпустку на прохання працівника може бути поділено на частини будь-якої тривалості за умови, що основна безперервна її частина становитиме не менше 14 календарних днів (ст. 12 Закону України «Про відпустки» від 15.11.1996 № 504/96-ВР).

Мінсоцполітики наголошує: матеріальну допомогу на оздоровлення надають одночасно з частиною щорічної відпустки за заявою держслужбовцяЧитайте також: Порядок відкликання державних службовців із щорічних відпусток

У випадку поділу щорічної відпустки на частини матеріальну допомогу для оздоровлення можуть виплачувати працівнику один раз при наданні будь-якої з частин щорічної основної відпустки за заявою працівника.

Мінсоцполітики наголошує: матеріальну допомогу на оздоровлення надають одночасно з частиною щорічної відпустки за заявою держслужбовцяДізнайтеся, чи підлягає поверненню при звільненні матеріальна допомога на оздоровлення

Мінсоцполітики зауважує, що під час формування фонду оплати праці на відповідний бюджетний рік для кожного працівника передбачають одну допомогу для оздоровлення, що є гарантованою виплатою один раз на рік при наданні щорічної відпустки за відповідний робочий рік.

Грошову допомогу не можна ділити на частини. ЇЇ виплачують один раз на рік однією сумою під час надання будь-якої з частин щорічної відпустки.

Ольга Догадіна,
провідний експерт Експертус Кадри

Особливості трудових договорів із сумісниками

Статті за темою

Усі статті за темою

Допомога на поховання 2024

Кадровик переживає з працівниками безліч подій з їхнього життя. Якщо працівник звернувся за допомогою на поховання члена сім’ї або, навпаки, родичі працівника прийшли з сумною звісткою, будьте готові оформити допомогу, надавши при цьому зразок заяви на матеріальну допомогу на поховання та роз’яснити особливості одержання такої допомоги
118562

Матеріальна допомога на оздоровлення

Для того, щоб отримати матеріальну допомогу на оздоровлення, потрібно взяти свою щорічну відпустку (або її частину). Матеріальна допомога на оздоровлення надається окремим категоріям працівників. Кому та як оформити матеріальну допомогу на оздоровлення, чи виплачувати таку допомогу під час воєнного стану? Відповідь на ці та інші запитання щодо надання матеріальної допомоги на оздоровлення знайдете у статті.
110985

Заява на матеріальну допомогу на оздоровлення до щорічної відпустки

Надання матеріальної допомоги на оздоровлення на законодавчому рівні регламентовано тільки для підприємств, установ та організацій, які фінансують з бюджету. Недержавні підприємства можуть врегулювати це питання у колдоговорі.
113076

Пільги та компенсації чорнобильцям

Чорнобильці мають право на пільги, визначені Законом України «Про статус і соціальний захист громадян, які постраждали внаслідок Чорнобильської катастрофи» від 28.02.1991 № 796-XII. Обсяг пільг залежить від категорії, до якої віднесено особу, постраждалу від аварії на ЧАЕС.
47645

Гарячі запитання

Усі питання і відповіді