Чи має ФОП звітувати про дотримання квоти?

Вимогу щодо виконання квоти поширено на роботодавців, організаційно-правову форму господарської діяльності яких можна визначити як підприємство, установа та організація.

Мінсоцполітики (лист від 16.11.2017 № 718/0/126-17/241) нагадало, що частину 2 статті 14 Закону України «Про зайнятість населення» від 05.07.2012 № 5067-VI доповнено нормою, відповідно до якої для працевлаштування осіб, яким до настання права на пенсію за віком відповідно до статті 26 Закону України «Про загальнообов’язкове державне пенсійне страхування» від 09.07.2003 № 1058-IV залишилося 10 і менше років, підприємствам, установам та організаціям з чисельністю штатних працівників від 8 до 20 осіб встановлено квоту у розмірі не менше однієї особи у середньообліковій чисельності штатних працівників (п. 23 Закону України «Про внесення змін до деяких законодавчих актів України щодо підвищення пенсій» від 03.10.2017 № 2148-VIII.

Чи має ФОП звітувати про дотримання квоти? Читайте також: Квота для працевлаштування — 2018: хто має відзвітувати до 1 лютого

Мінсоцполітики наголошує, що на фізичних осіб — підприємців ця норма не поширюється.

Ольга Догадіна,
провідний експерт Експертус Кадри

Особливості трудових договорів із сумісниками

Статті за темою

Усі статті за темою

Оформлення запису в трудовій про прийняття строковика на час відпустки з вагітності та пологів основної працівниці

Буде помилкою вказати у трудовій, що працівницю прийняли за строковим трудовим договором на час відпустки з вагітності та пологів. Як тоді зробити правильний запис?
16355

Колективний договір

Порядок укладання колективного договору викликає у роботодавців безліч запитань. Як має виглядати типовий колективний договір? Колективний договір: обов'язковий чи ні? Чи потрібно реєструвати колективний договір? Чи передбачено відповідальність за відсутність колективного договору? Знайдіть відповіді у статті
163717

Резюме у роботі кадровика

Резюме — це перший документ, який бачить роботодавець. Його мета — надати роботодавцю чітке уявлення про те, чому саме цей кандидат підходить для вакансії. Як обрати працівника за резюме? Відповідь на це та інші питання а також резюме (шаблон) — у статті.
1368

Гарячі запитання

Усі питання і відповіді