Із 01.01.2019 змінились умови оплати праці державних службовців

Мінімальний розмір посадового окладу спеціаліста районного рівня не може бути менше двох прожиткових мінімумів для працездатних осіб.

Автобіографія держслужбовця ➦ СКАЧАТИ

НАДС нагадало, що з 01.01.2019 набрали чинності норми Закону України «Про державну службу» від 10.12.2015 № 889-VIII (далі — Закон № 889) щодо впорядкування структури оплати праці державних службовців:

  • обмежено розмір премії до 30%. Ця норма надасть змогу посилити роль посадового окладу як основної складової частини заробітної плати;
  • фонд преміювання становить 20% загального фонду посадових окладів за рік, що зменшує ризики суб’єктивізму;
  • мінімальний розмір посадового окладу спеціаліста районного рівня не може бути менше двох прожиткових мінімумів для працездатних осіб (не менше 3524 грн).

Мінзарплата та мінімальний оклад у штатному розписі 2019

Із 01.01.2019 змінились умови оплати праці державних службовців
Ольга Догадінапровідний експерт Експертус Кадри
Закон «Про Державний бюджет України на 2019 рік» збільшив мінімальну зарплату та прожитковий мінімум. Наслідок — зростає розмір мінімального посадового окладу.

Закон України «Про Державний бюджет України на 2019 рік» надає право керівникам встановлювати додаткові стимулюючі надбавки працівникам до кінця поточного року як більш стабільні виплати у порівнянні з щомісячними преміями.

НАДС у співпраці із заінтересованими органами та соціальними партнерами вжило всіх необхідних заходів щодо реалізації передбачених Законом № 889 норм з питань оплати праці державних службовців та не допустило їх подальше відтермінування.

Нагадаємо, що схему посадових окладів державних службовців на 2019 рік має затвердити КМУ (ч. 3 ст. 51 Закону № 889). Наразі на засіданні Уряду це питання ще не розглядали.

За інформацією Національного агентства України з питань державної служби

Особливості трудових договорів із сумісниками

Статті за темою

Усі статті за темою

Пільги та компенсації чорнобильцям

Чорнобильці мають право на пільги, визначені Законом України «Про статус і соціальний захист громадян, які постраждали внаслідок Чорнобильської катастрофи» від 28.02.1991 № 796-XII. Обсяг пільг залежить від категорії, до якої віднесено особу, постраждалу від аварії на ЧАЕС.
47659

Оплата праці на підприємстві

Оплата праці — одне із основних питань трудового права, ключовим аспектом якого є поняття «мінімальна зарплата». Система оплати праці в Україні передбачає багато видів: тарифна оплата праці, грейдова оплата праці, безтарифна оплата праці, тарифна система оплати праці, грейдингова система оплати праці, акордна система оплати праці та інші. Щоб не заплутатися у виборі системи оплати праці, читайте матеріал від наших експертів.
23555

Наказ про підвищення окладу: зразок

Наказ належатиме до групи наказів з кадрових питань тривалого строку зберігання та є первинними документами для нарахування зарплати
102529

Як виплачувати вихідну допомогу при звільненні

Роботодавцям слід пам’ятати як правило, — з працівником слід провести повний розрахунок при звільненні. Які є види виплати при звільненні та як вони різняться залежно від підстави звільнення, як нараховуються розрахункові та що містить в собі виплата компенсації при звільненні, які виплати при звільненні за власним бажанням передбачено законом — детально у статті
249198

Гарячі запитання

Усі питання і відповіді