Компенсація роботодавцям за створення робочих місць 2019

Київський міський центр зайнятості працевлаштував у 1,3 раза більше безробітних, ніж торік. Роботодавці отримали відповідні компенсації від КМЦЗ.

Компенсація роботодавцям за створення робочих місць 2019

Кадрові звіти — 2020

Протягом січня — листопада 2019 за направленнями Київського міського центру зайнятості працевлаштовано 222 безробітних. Зокрема, 66 — особи, які недостатньо конкурентоспроможні на ринку праці, та 156 — працевлаштовані суб’єктами малого підприємства в пріоритетних видах економічної діяльності:
в переробній промисловості,

  • транспорті,
  • торгівлі,
  • готельно-ресторанному бізнесі,
  • професійній,
  • науковій та технічній діяльності,
  • інформації та телекомунікаціях.
➤➤ Зарплатні новації: Президент підписав закон про держбюджет, а КМУ погодив відв’язку розміру штрафів від прожиткового мінімуму


Роботодавці у свою чергу отримали компенсацією витрат у розмірі єдиного внеску на загальнообов’язкове державне соціальне страхування.

Директор Київського міського центру зайнятості Віктор Білич наголошує: «Щомісячне відшкодування роботодавцям нарахованого та сплаченого ними єдиного внеску за працевлаштованих за направленням служби зайнятості безробітних є одним із напрямків їх стимулювання до створення нових робочих місць».

Згідно з Законом України «Про зайнятість населення» від 05.07.2012 № 5067-VI для роботодавців зі сплати ЄСВ передбачені такі пільги:

  • компенсація 50% фактичних витрат зі сплати ЄСВ роботодавцю, який протягом 12 календарних місяців створював нові робочі місця, працевлаштовував на них працівників і протягом цього періоду щомісяця виплачував працівникові зарплату в розмірі не менше 3-х мінімальних зарплат;
  • компенсацію 100% фактичних витрат зі сплати ЄСВ роботодавцям, які працевлаштовують на строк не менше 2-х років громадян, які недостатньо конкурентоспроможні на ринку праці, направлених центром зайнятості. Строк виплати компенсації — протягом 12 місяців із моменту працевлаштування безробітного;
  • компенсацію 100% фактичних витрат зі сплати ЄСВ суб’єктам малого підприємництва, які працевлаштовують на строк не менше 2-х років безробітних, направлених центром зайнятості, на нові робочі місця у пріоритетних видах економічної діяльності. Строк виплати компенсації — протягом 12 місяців із моменту працевлаштування безробітного.

Київський міський центр зайнятості нагадує, що у 2018 році до Порядку компенсації роботодавцям 50% витрат на ЄСВ були внесені зміни. Зокрема, були передані повноваження щодо компенсування роботодавцям 50% витрат ЄСВ на нові робочі місця від Пенсійного фонду України до Фонду загальнообов’язкового державного соціального страхування України на випадок безробіття.

За інформацією відділу інформаційної роботи Київського міського центру зайнятості

Особливості трудових договорів із сумісниками

Статті за темою

Усі статті за темою

Оформлення запису в трудовій про прийняття строковика на час відпустки з вагітності та пологів основної працівниці

Буде помилкою вказати у трудовій, що працівницю прийняли за строковим трудовим договором на час відпустки з вагітності та пологів. Як тоді зробити правильний запис?
16308

Колективний договір

Порядок укладання колективного договору викликає у роботодавців безліч запитань. Як має виглядати типовий колективний договір? Колективний договір: обов'язковий чи ні? Чи потрібно реєструвати колективний договір? Чи передбачено відповідальність за відсутність колективного договору? Знайдіть відповіді у статті
163566

Резюме у роботі кадровика

Резюме — це перший документ, який бачить роботодавець. Його мета — надати роботодавцю чітке уявлення про те, чому саме цей кандидат підходить для вакансії. Як обрати працівника за резюме? Відповідь на це та інші питання а також резюме (шаблон) — у статті.
1363

Гарячі запитання

Усі питання і відповіді