Листок непрацездатності — єдина підстава для отримання допомоги за час ізоляції від COVID-19

МОЗ рекомендувало закладам охорони здоров’я здійснити заміну попередньо виданих у зв’язку із самоізоляцією довідок на листки непрацездатності.
Листок непрацездатності — єдина підстава для отримання допомоги за час ізоляції від COVID-19

Як оплачувати лікарняніСКАЧАТИ шпаргалку


Під час карантину ФСС надає допомогу за додатковими страховими випадками — зокрема, у разі ізоляції від COVID-19.

Право на отримання цієї виплати має кожен офіційно працевлаштований.

Така допомога фінансується Фондом у разі самоізоляції під медичним наглядом або перебування в спеціалізованих закладах охорони здоров’я у зв’язку з проведенням заходів, спрямованих на запобігання виникнення та поширення COVID-19, а також локалізацію та ліквідацію його спалахів та епідемій.

Нагадуємо, що з 15 травня 2020 року діє оновлений порядок видачі лікарняних.

Тож, єдиною підставою для нарахування допомоги при самоізоляції під меднаглядом є виданий у встановленому порядку лікарняний листок із зазначенням причини непрацездатності «ізоляція від COVID-19–11».

Листок непрацездатності — єдина підстава для отримання допомоги за час ізоляції від COVID-19Чи може 60-річний працівник оформити листок непрацездатності на час самоізоляції

МОЗ та ФСС врегулювали алгоритм надання таких лікарняних та провели селекторну нараду з департаментами (управліннями) охорони здоров’я обласних (міських) держадміністрацій щодо оформлення таких документів.

МОЗ рекомендувало закладам охорони здоров’я здійснити заміну попередньо виданих у зв’язку із самоізоляцією довідок на листки непрацездатності.

Строк видачі таких листків непрацездатності складає 14 днів. За загальним правилом, лікарняний спочатку видається на п’ять днів з наступним продовженням.

Щоб працівник отримав від ФСС допомогу, він має передати листок непрацездатності із зазначенням причини непрацездатності «ізоляція від COVID-19–11» своєму роботодавцю.

Далі роботодавець на підставі отриманого лікарняного листка оформить заяву-розрахунок, у якій має вказати причину непрацездатності – 11, тобто ізоляція від COVID-19, та передасть її до Фонду на фінансування.

Як заповнити зворотний бік листка непрацездатності

Розмір допомоги за такими лікарняними листками складає 50% середньої заробітної плати та не залежить від тривалості страхового стажу працівника.

Виняток складають медичні працівники, для яких компенсація втраченого заробітку за час ізоляції від COVID-19 здійснюється Фондом у розмірі 100% середнього доходу і не залежить від тривалості страхового стажу.

ФСС здійснює фінансування, починаючи з шостого дня, перші п’ять днів оплачуються роботодавцем.

Після того, як роботодавець передав заяву-розрахунок до ФСС, слідкувати за станом фінансування можна на телеграм-каналі Фонду.

За інформацією ФСС

image22

Особливості трудових договорів із сумісниками

Статті за темою

Усі статті за темою

Як обчислити страховий стаж для лікарняного

Щоб обчислити суму допомоги з тимчасової непрацездатності необхідно здійснити розрахунок страхового стажу для оплати лікарняних. Що входить в страховий стаж для лікарняного? Як визначити страховий стаж для оплати лікарняного? Як впливає страховий стаж на лікарняний? Відповіді на ці питання та все, що вам потрібно знати про страховий стаж для лікарняного — у статті.
138605

Максимальний термін перебування на лікарняному при різних захворюваннях

Лікарняний лист — офіційний документ, що видається людині при встановленні її непрацездатності та є підставою для звільнення від основної роботи. Максимальний термін перебування на лікарняному в Україні різниться залежно від захворювання, його тяжкості, ускладнень. Усе про орієнтовні терміни тимчасової непрацездатності та граничний термін перебування на лікарняному — у статті.
159783

Відпустка для догляду за дитиною до 6 років, важкохворою або дитиною з інвалідністю: стаж та допомога

За потреби по закінченню відпустки для догляду за дитиною до 3 років працівники вправі оформити відпустку без збереження заробітної плати для догляду за дитиною до 6 років, важкохворою або дитиною з інвалідністю. У статті ви знайдете зразок заяви та наказу на таку відпустку, а також дізнаєтеся чи зараховується цей період відпустки до стажу для надання щорічних відпусток та лікарняного, а також про те, як така відпустка впливає на розмір допомоги з тимчасової непрацездатності після повернення на роботу.
28419

Лікарняний під час відпустки

Лікарняний під час відпустки — це право працівника. Але як про це може дізнатися кадровик? Які його подальші дії? Чи відшкодовується лікарняний під час відпустки за власний рахунок? Які особливості має перенесення відпустки у зв’язку з хворобою? Чи оплачується лікарняний під час відпустки по догляду за дитиною? Про перенесення відпустки у зв’язку з лікарняним, — у статті.
103981

Як оплатити лікарняний: алгоритм дій

Лікарняний для працівника — це пряма реалізація права на відпочинок і відновлення здоров’я. Лікарняний підтверджує непрацездатність працівника та є підставою для призначення допомоги по тимчасовій непрацездатності. Дізнайтеся як здійснюється оплата лікарняних за умовами роботи, відмова в оплаті лікарняних, відповідальність за неправильно сплачені лікарняні
7290

Гарячі запитання

Усі питання і відповіді