У Кропивницькому в колл-центрі виявили 35 неоформлених працівників

Хроніки перевірок Держпраці

У Кропивницькому в колл-центрі виявили 35 неоформлених працівників

До Управління Держпраці у Кіровоградській області надійшло повідомлення від Управління СБУ про виявлені ознаки порушення законодавства про працю щодо неоформлення або порушення порядку оформлення трудових відносин в однієї із ФОП Кропивницького, яка організувала діяльність колл-центру.

Це стало приводом для перевірки, в ході якої фахівці Управління виявили працівників, які виконували роботу операторів колл-центру позмінно.

Штрафи на роботодавця за порушення у сфері праці з 01.01.2021. Шпаргалка кадровика

За інформацією ПФ станом на день перевірки по страхувальнику, зазначеній ФОП, відсутня інформація про найманих працівників.

Крім того, за вимогою інспекторів, документи, що підтверджують належне оформлення трудових відносин між ФОП і працівниками, не були надані. Договори цивільно – правового характеру інспектори не взяли до уваги, оскільки процес праці операторів колл-центру має ознаки трудових відносин.

Всього без укладення трудового договору працювало 35 осіб.

За виявлене порушення статті 21 та ст.24 КЗпП роботодавець, як платник єдиного податку 2 групи, понесе відповідальність згідно з чинним законодавством.

За матеріалами Управління Держпраці в Кіровоградській області


⚡ ТОП-5 консультацій ⚡


Зміни у бронюванні

Статті за темою

Усі статті за темою

Словник кадровика

Словник кадровика — це збірка спеціалізованих термінів і понять, які використовуються в галузі управління персоналом і кадрового обліку. Докладніше про словник кадровика та використання абревіатур в HR-сфері — у статті.
149

Заява про відстрочку через інвалідність військовозобов’язаного

У статті знайдете зразок заяви на відстрочку від армії для особи з інвалідністю, адже його часто запитують у працівників кадрової служби та HR. Поділіться з персоналом шаблоном заяви та юридичними підказками щодо того, як її складати
27121

Заява на відстрочку у зв’язку із навчанням

У статті знайдете зразок заяви на відстрочку від мобілізації у зв’язку із навчанням, адже його часто запитують у працівників кадрової служби та HR. Поділіться з персоналом шаблоном заяви та юридичними підказками щодо того, як її складати
50728

Заява на відстрочку від мобілізації у зв’язку з утриманням трьох дітей

У статті знайдете зразок заяви на відстрочку від мобілізації у зв’язку з утриманням трьох дітей, адже його часто запитують у працівників кадрової служби та HR. Поділіться з персоналом шаблоном заяви та юридичними підказками щодо того, як її складати
34994

Заява на відстрочку від мобілізації через інвалідність члена сім’ї

У статті знайдете зразок заяви на відстрочку від мобілізації через інвалідність члена сім'ї. Його доволі часто запитують у працівників кадрової служби та HR. Поділіться з персоналом шаблоном заяви та юридичними підказками щодо того, як її складати
24015

Гарячі запитання

Усі питання і відповіді