Довідка з місця роботи: що має бути в документі

Такий документ видають на вимогу працівника

Довідка з місця роботи: що має бути в документіДовідку з місця роботи видають про роботу на підприємстві (в установі, організації), зазначаючи спеціальність, кваліфікацію, посаду, час роботи і розмір заробітної плати.

11 змін в електронному документообігу

Роботодавець зобов'язаний видати такий документ на вимогу працівника (згідно зі ст. 49 Кодексу законів про працю України). Щоб отримати довідку про стаж роботи та розмір заробітної плати, до підприємства звертаються з письмовою заявою.

У довідці обов'язково зазначають такі дані:

  • адресат;
  • ​​найменування документа;
  • ​дата і номер документа;
  • ​місце складання;
  • ​текст довідки;
  • ​підпис.

Зауважимо, довідка з місця роботи може бути різною — залежно від того, для чого саме її видають. Відповідно, установа, яка вимагає таку довідку, повинна попереджати про потрібну інформацію працівника.

Прикметно, що довідка з місця роботи може бути видана як на офіційному бланку організації, так і на звичайному аркуші формату А4. Документ підписують директор та головний бухгалтер підприємства та засвідчують печаткою.

За матеріалами Центрального регіону інспекційної діяльності у Дніпропетровській області

Рекомендація місяця від редакції порталу «Кадровик-01»

Запрошуємо на вебінар «Перевірки Держпраці під час воєнного стану», який відбудеться 23 травня. Спікер — посадова особа Держпраці. У програмі — підстави для перевірки, як уникнути штрафів, різниця між трудовим договором і ЦПХ.

❗️Якщо хочете отримати персональну відповідь від посадової особи Держпраці, поставте запитання до 20 травня включно в чат вебінару❗️

Щоб переглянути вебінар та отримати сертифікат, реєструйтеся Система «Експертус Кадри» святкує День народження

Перевірки Держпраці під час воєнного стану

Статті за темою

Усі статті за темою

Доповідна записка: види, зразок та порядок оформлення

Доповідна записка може готуватися як за власною ініціативою автора, так і вказівкою керівництва. Як оформити різні види доповідних записок, одержати зразок доповідної записки ― детально у цій статті
112546

Довідка про заробітну плату: бланк і реєстрація

Працівник має право вимагати довідку про роботу на підприємстві. Власник або уповноважений ним орган зобов’язаний її видати. Як готувати довідки та який структурний підрозділ відповідає за це — у статті
23049

Як реєструвати документи

Як уникнути подвійної і тотальної реєстрації, позбутися «багатоповерхових» номерів, не завжди знають навіть досвідчені діловоди. У статті — правила, які допоможуть упоратися із цими проблемами.
38526

Гарячі запитання

Усі питання і відповіді