Робота у нічний час: особливості в період воєнного стану

Які обмеження втратили силу?

Робота у нічний час: особливості в період воєнного стануКодекс законів про працю України визначає нічну роботу як таку, яку виконують з 22-ї години вечора до 6-ї ранку. До таких робіт не можна без їхньої згоди залучати: 

  • вагітних жінок;
  • жінок, що мають дитину віком до одного року;
  • осіб з інвалідністю, яким протипоказана така робота за медичними рекомендаціями.

Воєнний час не впливає на цю заборону. Водночас у період дії воєнного стану не застосовують норму щодо обмеження тривалості нічної роботи (у мирний час тривалість нічної зміни скорочується на одну годину і може зрівнюватися з денною лише тоді, коли це необхідно за умовами виробництва (наприклад, на безперервному виробництві).

За матеріалами Центрально-Західного міжрегіонального управління Держпраці

Особливості трудових договорів із сумісниками

Статті за темою

Усі статті за темою

Виробничий календар на вересень 2024

Виробничий календар на вересень 2024 — надійний помічник кадровика. Ви точно не пропустите фахові заходи, правильно визначите тривалість робочого часу у вересні 2024 та кількість робочих і вихідних днів. Також зможете прикрасити робочий стіл тематичними заставками.
10817

Виробничий календар 2024

Діє Закон, що продовжує воєнний стан до 10 листопада. Скачайте виробничий календар на 2024 рік для п’ятиденки та шестиденки від провідного експерта із трудового законодавства — Олени Петровської.
102593

Виробничий календар 2025

Норми тривалості робочого часу для п’ятиденки і шестиденки на 2025 рік обчислила провідний експерт із трудового законодавства Олена Петровська.
6871

Виробничий календар кадровика на серпень 2024

Зустрічайте останній місяць літа з нашим календарем. Тут знайдете норму робочого часу у серпні, не пропустите дати звітності та зможете зареєструватися на фахові заходи. Також скачаєте чудовий фон для робочого столу вашого ПК
8401

Право чоловіка на декретну відпустку

Права чоловіків на декретну відпустку — гарантія соціальної та гендерної рівності. Декретні для чоловіків все частіше стають звичним явищем, що не викликає зайвої уваги ні роботодавців, ні працівників.
4927

Гарячі запитання

Усі питання і відповіді