Міндовкілля встановило критерії важливих в цілях бронювання підприємств в галузі водного господарства

Важливим визначать підприємство, яке відповідає двом з затверджених критеріїв

Міндовкілля встановило критерії важливих в цілях бронювання підприємств в галузі водного господарстваМіндовкілля наказом від 21.07.2023 № 521 затвердило критерії з визначення підприємств, установ та організацій, які мають важливе значення для національної економіки у галузі розвитку водного господарства, управління, використання та відтворення поверхневих водних ресурсів в особливий період.

Міндовкілля встановило критерії важливих в цілях бронювання підприємств в галузі водного господарстваБронювання працівників на підприємстві під час воєнного стану

Статус важливого для національної економіки зможуть отримати підприємства, які відповідають двом критеріям:

  1. Підприємство належить до сфери управління Держводагентства та не має заборгованості по виплаті заробітної плати, сплати податків і зборів за попередній рік.
  2. Підприємство:
    • координує і контролює діяльність підпорядкованих організацій та/або безпосередньо перерозподіляє (перекидає) водні ресурси, щоб забезпечити їх баланс у межах зони діяльності, для чого переміщує води каналами відкритого (штучно створені водні об’єкти) та закритого типу (водогони, трубопроводи) та надає доступ до них первинним водокористувачам;
    • організовує виконання робіт, пов’язаних з мінімізацією наслідків шкідливої дії вод, —забезпечує від підтоплення, протипаводковий і протиповеневий захист сільськогосподарських угідь, а також сільських населених пунктів;
    • виконує програми державного моніторингу поверхневих вод;
    • забезпечує будівництво, реконструкцію, технічне переоснащення та капітальний ремонт водогосподарських об’єктів;
    • забезпечує розроблення режимів роботи штучних водних об’єктів та водогосподарських систем та у межах компетенції контролює їх дотримання;
    • бере участь у забезпеченні населення і галузей економіки водними ресурсами.

Нагадаємо, що один із критеріїв, щоб підприємство визначили критично важливим для функціонування економіки та забезпечення життєдіяльності населення в особливий період, — важливе значення для галузі національної економіки чи задоволення потреб територіальної громади (пп. 4 п. 2 Порядку та критеріїв визначення підприємств, установ і організацій, які є критично важливими для функціонування економіки та забезпечення життєдіяльності населення в особливий період, затверджених постановою КМУ від 27.01.2023 № 76).

Як підприємству отримати статус важливого для галузі національної економіки чи задоволення потреб територіальної громади

Експерти звели у загальну таблицю та постійно оновлюють критерії, за якими держоргани визначають підприємства такими, що мають важливе значення для галузі національної економіки у відповідних сферах діяльності та критерії територіального значення або регіональної економіки.

Ірина Матійко

Особливості трудових договорів із сумісниками

Статті за темою

Усі статті за темою

Як оформити увільнення працівника через призов по мобілізації

Фахівці Експертус Кадри роз’яснили, хто і як може призвати працівника на військову службу під час мобілізації. А також підготували для вас зразок наказу про увільнення у зв’язку з призовом по мобілізації. Наша команда продовжує працювати для вас і в умовах воєнного стану.
104430

Як оформити вихід на роботу після військової служби та демобілізації працівника

Що має зробити кадровик, щоб демобілізований або працівник, який пройшов військову службу, міг приступити до роботи? Розгляньмо кілька сценаріїв, які можуть трапитися на практиці.
82606

Осінній призов на строкову службу 2019: алгоритм для кадровика

Протягом жовтня – грудня 2019 року в Україні проходить осінній призов на строкову військову службу. Як діяти кадровику, коли працівника призвали на строкову військову службу 2019. Які законодавчі гарантії закріплені за працівником-призовником, — розкажемо у статті.
24488

Осінній призов офіцерів запасу 2018: призивають вдвічі більше, ніж планувалось

У листопаді 2018 року військовий вишкіл пройде 1000 офіцерів запасу замість планованих 500-та. Детально про те, чим зумовлено збільшення кількості призовників та кого призиватимуть, — у статті.
10204

Гарячі запитання

Усі питання і відповіді