Випробування для нового працівника: чи можна продовжити?

Підкажемо, як обраховувати цей період, якщо працівник певний час був відсутній

freelance-gd.pngВідповідно до Кодексу законів про працю України (ст. 27),  до випробувального періоду не зараховують час, коли людина не виконувала роботу (незалежно від причини відсутності та інших обставин). Тобто випробувальний термін при прийнятті на роботу включає в себе лише той час, коли працівник фактично виконував свою роботу.

Повідомлення про прийняття на роботу в умовах воєнного стану: міфи

Державна служба України з питань праці нагадала, що роботодавці, які перевіряють нового працівника, можуть продовжити випробувальний термін, якщо такий працівник певний час був відсутній (продовження відбувається на ту кількість днів, впродовж якої особи не було на роботі).

За матеріалами Управління інспекційної діяльності у Запорізькій області Південно-Східного міжрегіонального управління Державної служби з питань праці

Особливості трудових договорів із сумісниками

Статті за темою

Усі статті за темою

Оформлення запису в трудовій про прийняття строковика на час відпустки з вагітності та пологів основної працівниці

Буде помилкою вказати у трудовій, що працівницю прийняли за строковим трудовим договором на час відпустки з вагітності та пологів. Як тоді зробити правильний запис?
16339

Колективний договір

Порядок укладання колективного договору викликає у роботодавців безліч запитань. Як має виглядати типовий колективний договір? Колективний договір: обов'язковий чи ні? Чи потрібно реєструвати колективний договір? Чи передбачено відповідальність за відсутність колективного договору? Знайдіть відповіді у статті
163634

Резюме у роботі кадровика

Резюме — це перший документ, який бачить роботодавець. Його мета — надати роботодавцю чітке уявлення про те, чому саме цей кандидат підходить для вакансії. Як обрати працівника за резюме? Відповідь на це та інші питання а також резюме (шаблон) — у статті.
1366

Гарячі запитання

Усі питання і відповіді