Як підтвердити особу, якщо працівник втратив паспорт?

Підкажемо, що робити, поки оформлюються нові документи

Як підтвердити особу, якщо працівник втратив паспорт?Якщо громадянин втратив ID-картку чи паперовий паспорт старого зразка, він може використовувавти такі документи для підтвердження особи:

  • закордонний паспорт;
  • посвідчення водія;
  • цифрові документи в мобільному застосунку «Дія»;
  • «єДокумент», який автоматично формується у застосунку «Дія» на підставі даних із BankID (або з біометричного документа).

В уряді наголошують, що цифрові документи в «Дії» мають таку ж юридичну силу, як і паперові аналоги.

Тим часом для оформлення нового паспорта потрібно звернутися до Державної міграційної служби. При цьому можна використовувати як живу, так і електронну чергу.

За матеріалами Кабінету Міністрів України

Рекомендація місяця від редакції порталу «Кадровик-01»

Запрошуємо на вебінар «Перевірки Держпраці під час воєнного стану», який відбудеться 23 травня. Спікер — посадова особа Держпраці. У програмі — підстави для перевірки, як уникнути штрафів, різниця між трудовим договором і ЦПХ.

❗️Якщо хочете отримати персональну відповідь від посадової особи Держпраці, поставте запитання до 20 травня включно в чат вебінару❗️

Щоб переглянути вебінар та отримати сертифікат, реєструйтеся Система «Експертус Кадри» святкує День народження

Перевірки Держпраці під час воєнного стану

Статті за темою

Усі статті за темою

Електронні документи та електронний підпис

Робота з електронними документами відрізняється від роботи з паперовими. Ця стаття допоможе не припуститися помилок і запровадити електронний документообіг за вимогами чинного законодавства. Така навичка стане у пригоді вже сьогодні, адже Україна впроваджує електронний документообіг, електронні документи й електронний підпис у всіх сферах суспільного життя
4066

Електронний документообіг: від створення до зберігання документів підприємства

Електронний документообіг в Україні вже довів свої переваги. Наразі все більше підприємств переходять на цю форму документування. Тож розглядаємо особливості формування та зберігання електронних документів з урахуванням змін у законодавстві.
25486

Як технічно організувати дистанційну роботу

Більшість підприємств працюють в особливому режимі. Щоб запобігти поширенню інфекційного захворювання, багатьох працівників перевели на віддалену роботу. Які сервіси допоможуть налагодити роботу з дому, — з’ясуєте у статті.
3594

5 головних помилок при формуванні справ у листуванні

Колеги, які ігнорують різноманітність носіїв листів і не враховують їх особливостей, мають проблеми з формуванням справ. Дізнайтеся 5 типових помилок, які допускають секретарі, та їх наслідки. А головне — довідайтесь, як їх виправити.
5412

Гарячі запитання

Усі питання і відповіді