Працівник заробив менше днів: експерт підкаже, що робити з графіком відпусток

Скористайтеся підказками шеф-редактора Експертус Кадри Ірини Житкової

image44

Чи вносити зміни до графіка відпусток, якщо працівник заробив менше днів

У графіку відпусток на 2024 рік плануйте працівникам щонайменше 24 к. дн. щорічної основної відпустки (далі — відпустка). У примітці до графіка можна зазначити:

Тривалість відпустки зменшиться, якщо працівнику упродовж робочого року надаватимуть відпустку без збереження зарплати за згодою сторін та за інших обставин, які не враховують до стажу для щорічних відпусток. У зв’язку з цим, перш ніж писати заяву на відпустку, уточніть у кадровій службі кількість днів відпустки, що ви заробили.

Якщо на підприємстві заведено писати письмове повідомлення працівнику про початок відпустки, зазначте у ньому, скільки днів відпустки працівник заробив.

Щорічні відпустки за другий та наступні роки роботи можна надавати працівнику в будь-який час відповідного робочого року (ч. 9 ст. 10 Закону України «Про відпустки» від 15.11.1996 № 504/96-ВР). Працівник заробив менше днів: експерт підкаже, що робити з графіком відпустокЩо буде, якщо взяти щорічну відпустку наперед, а потім оформити відпустку без збереження зарплати

Рекомендація місяця від редакції порталу «Кадровик-01»

Запрошуємо на вебінар «Перевірки Держпраці під час воєнного стану», який відбудеться 23 травня. Спікер — посадова особа Держпраці. У програмі — підстави для перевірки, як уникнути штрафів, різниця між трудовим договором і ЦПХ.

❗️Якщо хочете отримати персональну відповідь від посадової особи Держпраці, поставте запитання до 20 травня включно в чат вебінару❗️

Щоб переглянути вебінар та отримати сертифікат, реєструйтеся Система «Експертус Кадри» святкує День народження

Перевірки Держпраці під час воєнного стану

Статті за темою

Усі статті за темою

Як скласти графік відпусток 2024

У статті знайдете зразок графіка відпусток 2024, шаблон, а також відповіді на питання коли починати складати графік відпусток та чи всіх працівників включати в нього.
11156

Затвердження графіка відпусток

Законодавство не встановлює єдиного алгоритму затвердження графіка відпусток. Оберіть, що підходить саме вашому підприємству або організації. Які є способи для затвердження графіка, розглянемо у статті.
11378

Відкликання працівника з відпустки

Досить часто на підприємствах, в установах та організаціях виникає потреба саме у конкретному працівнику, який перебуває у відпустці. І хоч незамінних немає, однак роботодавець змушений використовувати порядок відкликання з відпустки. Як правомірно здійснити відкликання з відпустки у зв'язку з виробничою необхідністю та що передбачає чіткий алгоритм дій як оформити відкликання з відпустки, читайте у статті.
69806

Гарячі запитання

Усі питання і відповіді