НАДС розробило форму особової картки службовця місцевого самоврядування

Впровадять форму після того як вступить в силу новий закон

НАДС розробило форму особової картки службовця місцевого самоврядування Як вести особову справу посадової особи місцевого самоврядування

СПО об’єднань профспілок України розмістив на своєму сайті проєкт наказу НАДС «Про затвердження Типового порядку ведення та зберігання особових справ службовців місцевого самоврядування» (далі — Проєкт наказу).

Проєкт наказу затверджує:

  • Типовий порядок ведення та зберігання особових справ службовців місцевого самоврядування (далі — Типовий порядок);
  • зразок (форму) Особової картки з додатками.

Типовий порядок:

  • визначає як вести і зберігати та з яких документів формувати особові справи службовців та іншого персоналу в органі місцевого самоврядування (ОМС);
  • містить правила, як заповнювати особову картку власноруч або в електронній формі з використанням кваліфікованого цифрового підпису.

Впроваджувати Типовий порядок та використовувати нову форму особової картки для службовців ОМС будуть після того, як Закон України «Про службу в органах місцевого самоврядування» від 02.05.2023 № 3077-IX набере чинності. Це станеться не раніше ніж через 6 місяців після того, як припинять або скасують воєнний стан.

Ірина Матійко

За матеріалами ФПСУ

Рекомендація місяця від редакції порталу «Кадровик-01»

Запрошуємо на вебінар «Перевірки Держпраці під час воєнного стану», який відбудеться 23 травня. Спікер — посадова особа Держпраці. У програмі — підстави для перевірки, як уникнути штрафів, різниця між трудовим договором і ЦПХ.

❗️Якщо хочете отримати персональну відповідь від посадової особи Держпраці, поставте запитання до 20 травня включно в чат вебінару❗️

Щоб переглянути вебінар та отримати сертифікат, реєструйтеся Система «Експертус Кадри» святкує День народження

Перевірки Держпраці під час воєнного стану

Статті за темою

Усі статті за темою

Особова картка П-2: як вести

Особова картка — основний обліковий документ працівника. Роботодавець обліковує особовий склад підприємства за допомогою картотеки особових карток.
148585

Відповідальність за неведення особової картки П-2

Особова картка П-2 є документом, який містить важливу особисту інформацію про фізичну особу-працівника. Законодавством не передбачено прямих норм про відповідальність за неведення особової картки. Однак, чи є все-таки обов’язковим ведення особової картки — читайте у статті.
26303

Облік відпусток в особовій картці П-2

Стаття 10 Закону України «Про відпустки» від 15.11.1996 № 504/96-ВР зобов’язує роботодавця вести облік відпусток працівникам. Форми обліку Закон не визначає. На практиці облік усіх відпусток ведуть за допомогою картки П-2. Підстава внести дані — наказ про відпустку.
27260

Архівація особових карток

Щороку відділ кадрів готує до архівного зберігання особові картки звільнених працівників за відповідний рік (після закінчення строку зберігання в поточному діловодстві). Яких правил слід дотримуватися при цьому, — детально у статті.
8282

Гарячі запитання

Усі питання і відповіді