Кабмін запускає програму евакуації бізнесу: що мають знати підприємці та працівники

Програма створена, щоб зберегти стратегічно важливі виробництва та робочі місця до повної перемоги України над ворогом. Офіційні документи наразі прописуються. Однак вже зараз підприємці можуть мають знати, хто і як може подати заявку та скористатися «економічною евакуацією».

Кабмін запускає програму евакуації бізнесу: що мають знати підприємці та працівники

Як бронювати працівників під час війни

Програмою зможе скористатися будь-яке підприємство, що знаходиться у зоні ризику та активних бойових дій. Йдеться не тільки про великі виробництва, а й маленькі бізнеси, які мають 10-20 людей у штаті.

Першочергово допомогу держави для вимушеного «переїзду» отримають стратегічно важливі підприємства й такі, що виробляють товари першої необхідності (хліб та іншу їжу, питну воду, одяг та інше) для забезпечення потреб цивільного населення, військових та бійців тероборони.

Як оформити заявку на «економічну евакуацію»

Власник або менеджер підприємства, робота якого неможлива через військові дії, але є бажання перевести повністю або частково виробничі потужності та своїх людей, мають подати заявку.

ЗАПОВНИТИ ФОРМУ

Розгляд заявок і перевезення бізнесу

Усі заявки підприємців обробляють представники Мінекономіки, щоб визначити відповідність підприємства критеріям пріоритетності.

При цьому мають зв’язатися з усіма бізнесами, які подадуть заявку на евакуацію.

Після підтвердження заявки та уточнення всіх деталей, організаційна група з Міністерством економіки та відповідною військово-цивільною адміністрацією у західних областях України знаходять приміщення, які відповідають потребам для розгортання конкретного підприємства.

Після погодження параметрів місця з підприємством, держава допомагає перевезти обладнання та працівників.

Для такої передислокації планується залучити державні та приватні логістичні компанії, а кожне перевезення буде супроводжувати відповідальний депутат або місцевий депутат-мажоритарник.

Джерело:Економічна правда та ФБ-сторінка Данила Гетьманцева

Особливості трудових договорів із сумісниками

Статті за темою

Усі статті за темою

Словник кадровика

Словник кадровика — це збірка спеціалізованих термінів і понять, які використовуються в галузі управління персоналом і кадрового обліку. Докладніше про словник кадровика та використання абревіатур в HR-сфері — у статті.
34

Заява про відстрочку через інвалідність військовозобов’язаного

У статті знайдете зразок заяви на відстрочку від армії для особи з інвалідністю, адже його часто запитують у працівників кадрової служби та HR. Поділіться з персоналом шаблоном заяви та юридичними підказками щодо того, як її складати
25671

Заява на відстрочку у зв’язку із навчанням

У статті знайдете зразок заяви на відстрочку від мобілізації у зв’язку із навчанням, адже його часто запитують у працівників кадрової служби та HR. Поділіться з персоналом шаблоном заяви та юридичними підказками щодо того, як її складати
45375

Заява на відстрочку від мобілізації у зв’язку з утриманням трьох дітей

У статті знайдете зразок заяви на відстрочку від мобілізації у зв’язку з утриманням трьох дітей, адже його часто запитують у працівників кадрової служби та HR. Поділіться з персоналом шаблоном заяви та юридичними підказками щодо того, як її складати
33552

Заява на відстрочку від мобілізації через інвалідність члена сім’ї

У статті знайдете зразок заяви на відстрочку від мобілізації через інвалідність члена сім'ї. Його доволі часто запитують у працівників кадрової служби та HR. Поділіться з персоналом шаблоном заяви та юридичними підказками щодо того, як її складати
22415

Гарячі запитання

Усі питання і відповіді