Дмитро Дубілет анонсував створення бота «Ну що, як ви?»

Бот може бути корисним, зокрема, для підтримки зв’язку між співробітниками компаній або будь-якою іншою групою людей

Дмитро Дубілет анонсував створення бота «Ну що, як ви?»

Дмитро Дубілет
Фото з відкритих джерел

«Ми створили бот «Ну що, як ви?», який дозволяє нашій компанії краще координуватись у ці складні часи» — зазначив на своїй Фейсбук-сторінці Дмитро Дубілет.

Бот може бути корисним для інших — причому не тільки для інших компаній, але для будь-якої групи людей, тож його зробили доступним для всіх.

Дії роботодавця під час воєнного стану

Д. Дубілет зазначив, що наразі важливо знати, що кожен з колег живий та на зв’язку, а також, де він знаходиться (хтось вступив у тероборону, хтось їде між містами, хтось ховається у бомбосховищах).

Щоб не збирати інформацію вручну, було створено бот. Ось, як він працює:

  1. Двічі на день кожен учасник групи отримує питання від бота«Ви на зв’язку?».
  2. У нього є лише одна кнопка: «На зв’язку!».
  3. Якщо він натиснув на цю кнопку, отримує друге питання, де може вказати, у якій області та населеному пункті (або за кордоном) знаходиться (без доступу до геоданих!). На це запитання відповідати не обов’язково.

За результатами такої «переклички» у боті відображається проста аналітика, хто на зв’язку та де знаходиться. Наприклад:

✔️ Рівненська: Алекс Ш. (Рівне), Ганна Р. (Рівне)

✔️ Волинська: Людмила Б. (Луцьк)

⚠️ Тарас К.

⚠️⚠️⚠️ Дмитро Б.

Тут видно, де знаходяться Алекс, Ганна та Людмила, та що Тарас та Дмитро пропустили свої опитування. Крім того, Дмитро пропускає вже втретє, варто з ним зв’язатись вручну та уточнити, чи все в нього гаразд.

Дмитро Дубілет наголосив, що безпека бота зроблена на належному рівні. Важливо, що бот не запитує вашу геолокацію. З точки зору потенційного витоку даних, безпека тут знаходиться на такому ж рівні, як ваша листування у Телеграм.

Бот «Ну що, як ви?» можна знайти в Телеграмі: Nu_sho_yak_vy_bot (або посилання в телеграм-каналі Дмитра Дубілета). Щоб користуватися ним, додайте бот в чат своєї команди та слідкуйте простим інструкціям. «Бот не збирає інформацію в чаті, лише “слухає” команди», — зауважив Д.Дубілет.



Особливості трудових договорів із сумісниками

Статті за темою

Усі статті за темою

Словник кадровика

Словник кадровика — це збірка спеціалізованих термінів і понять, які використовуються в галузі управління персоналом і кадрового обліку. Докладніше про словник кадровика та використання абревіатур в HR-сфері — у статті.
49

Заява про відстрочку через інвалідність військовозобов’язаного

У статті знайдете зразок заяви на відстрочку від армії для особи з інвалідністю, адже його часто запитують у працівників кадрової служби та HR. Поділіться з персоналом шаблоном заяви та юридичними підказками щодо того, як її складати
25778

Заява на відстрочку у зв’язку із навчанням

У статті знайдете зразок заяви на відстрочку від мобілізації у зв’язку із навчанням, адже його часто запитують у працівників кадрової служби та HR. Поділіться з персоналом шаблоном заяви та юридичними підказками щодо того, як її складати
46130

Заява на відстрочку від мобілізації у зв’язку з утриманням трьох дітей

У статті знайдете зразок заяви на відстрочку від мобілізації у зв’язку з утриманням трьох дітей, адже його часто запитують у працівників кадрової служби та HR. Поділіться з персоналом шаблоном заяви та юридичними підказками щодо того, як її складати
33713

Заява на відстрочку від мобілізації через інвалідність члена сім’ї

У статті знайдете зразок заяви на відстрочку від мобілізації через інвалідність члена сім'ї. Його доволі часто запитують у працівників кадрової служби та HR. Поділіться з персоналом шаблоном заяви та юридичними підказками щодо того, як її складати
22636

Гарячі запитання

Усі питання і відповіді