200 млн грн — на компенсації роботодавцям за працевлаштованих внутрішньо переміщених осіб

Уряд стимулює бізнес до відновлення роботи й найму вимушених переселенців

200 млн грн — на компенсації роботодавцям за працевлаштованих внутрішньо переміщених осіб

Уряд спрямував 200 млн грн на компенсації роботодавцям за працевлаштованих внутрішньо переміщених осіб.

Програма передбачає щомісячну компенсацію витрат на заробітну плату розміром у 6,5 тис. грн за кожного працівника впродовж 2 місяців. Така державна підтримка спрямована на зменшення безробіття та підвищення економічної активності українського бізнесу.

Трудові відносини в умовах воєнного стану за новим законом

«Зараз наше завдання – стимулювати бізнес брати на роботу переселенців. З одного боку, це дозволить відновити роботу підприємств, з іншого – допоможе людям заробляти та годувати свої родини. Максимально можлива зайнятість населення під час війни та в період післявоєнної відбудови – пріоритетна ціль Уряду та Міністерства економіки», – наголосила Перший віцепрем’єр-міністр – Міністр економіки України Юлія Свириденко.

Підприємство, яке бажає взяти участь у програмі та отримати компенсацію, необхідно укласти трудовий контракт з громадянином, який є внутрішньо переміщеною особою. Дані про працевлаштовану особу можна подати через портал Дія або ж надавши заяву до Державної служби зайнятості.

Джерело: Урядовий портал

Колего, редакція Експертус Кадри продовжує працювати для Вас в умовах війни.

Передплатіть зі знижкою 50% на пів року журнал «Кадровик-01» або експертно-правову систему «Експертус Кадри. Будьте певні, що матимете відповіді на всі робочі запитання не лише під час воєнного стану, а й після Перемоги!

Відновлюємо економіку України разом ????????

Особливості трудових договорів із сумісниками

Статті за темою

Усі статті за темою

Оформлення запису в трудовій про прийняття строковика на час відпустки з вагітності та пологів основної працівниці

Буде помилкою вказати у трудовій, що працівницю прийняли за строковим трудовим договором на час відпустки з вагітності та пологів. Як тоді зробити правильний запис?
16366

Колективний договір

Порядок укладання колективного договору викликає у роботодавців безліч запитань. Як має виглядати типовий колективний договір? Колективний договір: обов'язковий чи ні? Чи потрібно реєструвати колективний договір? Чи передбачено відповідальність за відсутність колективного договору? Знайдіть відповіді у статті
163753

Резюме у роботі кадровика

Резюме — це перший документ, який бачить роботодавець. Його мета — надати роботодавцю чітке уявлення про те, чому саме цей кандидат підходить для вакансії. Як обрати працівника за резюме? Відповідь на це та інші питання а також резюме (шаблон) — у статті.
1373

Гарячі запитання

Усі питання і відповіді