Штатний розпис з однієї особи: можливо чи ні?

Дізнайтесь, як оформити штатний розпис, якщо немає працівників, а лише один директор

Штатний розпис з однієї особи: можливо чи ні?Підприємство самостійно визнaчає свою організаційну структуру, вcтановлює чисельність працівників і штатний розпис (ч. 3 ст. 64 Господарського кодексу).

Як скласти штатний розпис, якщо є тільки директор

Жоден нормативний акт не обмежує суб’єктів господарювання щодо кількості працівників. Якщо на підприємстві є лише директор, а в штатному розписі вказаний лише директор — це не порушення.

Штатний розпис з однієї особи: можливо чи ні? Штатний розпис, якщо є лише директор: зразок

Рекомендація місяця від редакції порталу «Кадровик-01»

Запрошуємо на вебінар «Перевірки Держпраці під час воєнного стану», який відбудеться 23 травня. Спікер — посадова особа Держпраці. У програмі — підстави для перевірки, як уникнути штрафів, різниця між трудовим договором і ЦПХ.

❗️Якщо хочете отримати персональну відповідь від посадової особи Держпраці, поставте запитання до 20 травня включно в чат вебінару❗️

Щоб переглянути вебінар та отримати сертифікат, реєструйтеся Система «Експертус Кадри» святкує День народження

Перевірки Держпраці під час воєнного стану

Статті за темою

Усі статті за темою

Наказ про внесення змін до штатного розпису у зв’язку з підвищенням мінімальної заробітної плати: зразок

Із 1 квітня 2024 року мінімальна зарплата в Україні зросте. Якщо через зміну рівня МЗП вашому підприємству необхідно оновити штатний розпис, скористайтеся прикладом наказу про зміни до штатного розпису у зв’язку з підвищенням мінімальної зарплати.
82477

Штатний розпис 2024

Штатний розпис 2024 — це обов’язковий локальний акт. Але законодавство не регулює алгоритм його складення. У матеріалі — інструкції від експертів, які заощадять час та убезпечать від штрафонебезпечних помилок.
24584

Наказ про затвердження штатного розпису 2024

Якщо ви уже розробили штатний розпис на 2024 рік, час ввести його у дію наказом. Зразок наказу про затвердження і введення в дію штатного розпису 2024 знайдете в статті.
13339

Як оформити витяг зі штатного розпису

Щоб оформити витяг, керуйтеся нормами пункту 12 глави 10 розділу ІІ Правил організації діловодства та архівного зберігання документів у державних органах, органах місцевого самоврядування, на підприємствах, в установах і організаціях, що затвердив Мін’юст наказом від 18.06.2015 № 1000/5
15861

Гарячі запитання

Усі питання і відповіді