Бронювання для працівників оборонпрому: зміни вже діють

Якщо ви вже подались на бронювання за старою процедурою, нічого змінювати не потрібно

oboronpromm.jpg

Наказ Міністерства з питань стратегічних галузей промисловості про зміни до критеріїв для визначення підприємств такими, що мають важливе значення для національної економіки, нещодавно набув чинності.

Перелік галузевих критеріїв, щоб визнати підприємство важливим для економіки або потреб територіальної громади в цілях бронювання  

Так, щоб мати змогу забронювати від 50% працівників (незалежно від військово-облікової спеціальності), підприємства, задіяні у виробництві товарів, виконанні робіт і наданні послуг оборонного призначення (з розроблення, виготовлення, ремонту, модернізації та утилізації озброєння, військової і спеціальної техніки, боєприпасів, їх складових), мають відповідати одному з таких критеріїв:

  1. Бути виконавцем чи співвиконавцем: 
    • державного контракту з державним замовником у сфері оборони щодо виробництва товарів, виконання робіт та надання послуг, зазначених у попередньому абзаці;
    • договору щодо виробництва товарів оборонного призначення за рахунок коштів інших позабюджетних джерел, не заборонених законодавством України.
      Бронювання для працівників оборонпрому: зміни вже діють  При цьому товари оборонного призначення обов’язково мають бути поставленими до військових частин Збройних сил України та інших військових формувань.
      Незалежно від джерела фінансування, понад 50% від загального обсягу виробництва підприємства мають складати товари, роботи й послуги оборонного призначення (за останній звітний період).
  2. Отримувати фінансову державну підтримку у вигляді грантів згідно з Порядком надання фінансової підтримки для забезпечення розвитку інновацій та технологій для потреб оборони (Brave1), затвердженим постановою Кабінету Міністрів України від 8 березня 2024 року N 262.

В уряді пояснили, що так можливості для бронювання отримають і ті підприємства, що перебувають на стадії розробки свого продукту у сфері ОПК.

Водночас для тих компаній, що вже розпочали шлях згідно з попередньою процедурою, нічого не змінюється. 

За інформацією Кабінету Міністрів України 

Рекомендація місяця від редакції порталу «Кадровик-01»

Запрошуємо на вебінар «Як оформити відстрочку працівникам підприємства: алгоритм і судова практика», який відбудеться 11 липня. Спікер — адвокат, сертифікований експерт із військового обліку Леся Лавренюк

Щоб отримати сертифікат, реєструйтеся Система «Експертус Кадри» святкує День народження

Вебінар

Статті за темою

Усі статті за темою

Трудові відносини в умовах воєнного стану

Воєнний стан в Україні продовжено до 16 листопада 2023 року. У законодавстві про працю є обмеження, пов'язані з його дією. Матеріал допоможе правильно організувати роботу та не допускати помилок.
2245

Гарячі запитання

Усі питання і відповіді