Як визначають умови надання відпусток для участі у змаганнях

У Держпраці пояснили, якими вимогами законодавства керуватися

Як визначають умови надання відпусток для участі у змаганнях

Відпустку для підготовки та участі у змаганнях можуть отримати працівники, які беруть участь у всеукраїнських і міжнародних спортивних змаганнях. 

Згідно з Законом України «Про відпустки» (ст. 16-1), конкретну тривалість такої відпустки, як і умови та порядок надання та оплати відпустки, визначають у трудовому або колективному договорі. 

За інформацією Управління інспекційної діяльності у Запорізькій області Південно-Східного міжрегіонального управління Державної служби з питань праці

Зміни у бронюванні

Статті за темою

Усі статті за темою

Розраховуємо залишок відпусток наприкінці року

Для того щоб спланувати на майбутній рік графік відпусток, насамперед слід визначити залишок невикористаної відпустки за поточний, а можливо — і за попередні роки. Щоб не розгубитися в розрахунках користуйтеся довідкою про залишок відпустки. Що має містити довідка про залишок відпустки та як виглядає формула розрахунку днів відпустки — у статті.
13793

Заява на відпустку: зразок

«Як написати заяву на відпустку», — слова, які кадровик чує при оформленні щорічної основної відпустки, відпустки при народженні, для догляду за дитиною, за власний рахунок тощо. Щоб зекономити ваш час, ми зібрали зразки заяв на відпуску 2024 в одній статті. Користуйтесь та поповнюйте скарбничку бланків кадровика.
503233

Компенсація за невикористану відпустку при звільненні та заміна за бажанням працівника

Компенсація відпустки при звільненні — право працівників. Читайте у статті: що таке відпускні при звільненні; як розрахувати кількість днів компенсації за невикористану відпустку; коли можлива заміна відпустки грошовою компенсацією; чи законна грошова компенсація за невикористану відпустку без звільнення; як нараховується компенсація за невикористану відпустку?
188671

Калькулятор днів відпустки

Виникли проблеми з тим, як розрахувати кількість відпускних днів? Шукаєте розрахунок днів невикористаної відпустки при звільненні онлайн? Переймаєтесь як розрахувати кількість днів відпустки за фактично відпрацьований час та як порахувати кількість днів невикористаної відпустки? Рішення усіх питань — наш калькулятор відпусток онлайн.
516689

Гарячі запитання

Усі питання і відповіді