Інформування ПФУ про трудові відносини впродовж доби: як це застосовується

Зміни пов'язані з оновленими умовами бронювання працівників

Інформування ПФУ про трудові відносини впродовж доби: як це застосовується

Після змін щодо бронювання змінилися і обов'язки роботодавців стосовно інформування Пенсійного фонду про відносини з працівниками. 

Як критично важливим підприємствам передати відомості про працівника до ПФУ

Так, наразі роботодавець повинен не пізніше, ніж впродовж наступного дня після змін, надати через вебпортал електронних послуг ПФУ (в електронній формі з обов’язковим накладанням електронного підпису, що базується на кваліфікованому сертифікаті електронного підпису) інформацію щодо:

Відповідний порядок передбачений постановою КМУ від 05.06.2024 № 650 «Деякі питання бронювання військовозобов’язаних під час воєнного стану», яка набула чинності у червні.

Щоб передати відомості, у кабінеті страхувальника слід обрати:

«Комунікації з ПФУ» → «Відомості про трудові відносини (оперативне подання інформації)» / «Повідомлення про зміни в трудових відносинах».

Вимоги щодо надання відомостей стосуються як органів державної влади та інших держорганів та органів місцевого самоврядування, так і підприємств, що є критично важливими для забезпечення потреб ЗСУ чи для функціонування економіки та забезпечення життєдіяльності населення.

За інформацією Головного управління Пенсійного фонду України в Херсонській області

Особливості трудових договорів із сумісниками

Статті за темою

Усі статті за темою

Заява про відстрочку через інвалідність військовозобов’язаного

У статті знайдете зразок заяви на відстрочку від армії для особи з інвалідністю, адже його часто запитують у працівників кадрової служби та HR. Поділіться з персоналом шаблоном заяви та юридичними підказками щодо того, як її складати
25454

Заява на відстрочку у зв’язку із навчанням

У статті знайдете зразок заяви на відстрочку від мобілізації у зв’язку із навчанням, адже його часто запитують у працівників кадрової служби та HR. Поділіться з персоналом шаблоном заяви та юридичними підказками щодо того, як її складати
44103

Заява на відстрочку від мобілізації у зв’язку з утриманням трьох дітей

У статті знайдете зразок заяви на відстрочку від мобілізації у зв’язку з утриманням трьох дітей, адже його часто запитують у працівників кадрової служби та HR. Поділіться з персоналом шаблоном заяви та юридичними підказками щодо того, як її складати
33161

Заява на відстрочку від мобілізації через інвалідність члена сім’ї

У статті знайдете зразок заяви на відстрочку від мобілізації через інвалідність члена сім'ї. Його доволі часто запитують у працівників кадрової служби та HR. Поділіться з персоналом шаблоном заяви та юридичними підказками щодо того, як її складати
22084

Що входить до страхового стажу?

Під час війни трудове законодавство зазнає чималих змін. У результаті перед роботодавцями та працівниками постає питання: як зараховується стаж і як він впливає на нарахування пенсії?
56740

Гарячі запитання

Усі питання і відповіді