Працевлаштування з Дією: чи приймати документ про освіту

Автор
керівник експертної групи Експертус Кадри
Дізнайтесь, коли експерти радять надати перевагу аналоговому диплому

diplom.jpg

Документи про освіту видають заклади освіти та інші суб’єкти освітньої діяльності. Порядок виготовлення, видачі та обліку документів про освіту, передбачених спеціальними законами, вимоги до їх форми та/або змісту затверджує МОН з урахуванням вимог спеціальних законів (ч. 2 ст. 40 Закон України «Про освіту» від 05.09.2017 № 2145-VIII; далі — Закон № 2145). Документ про вищу освіту видає заклад вищої освіти лише за акредитованою відповідно до Закону № 2145 освітньою програмою.

Чи можна прийняти на роботу на підставі е-документа про освіту в Дії

Закони № 2145 та № 1556, а також Порядок замовлення, виготовлення, видачі, обліку документів про вищу освіту та додатків до дипломів європейського зразка, затверджений наказом МОН від 06.03.2015 № 249, не містять норми, яка прирівнює паперовий документ про вищу освіту до його цифрового аналога в Дії.

Роботодавець має змогу перевірити, чи дійсний документ про освіту під час працевлаштування особи, за допомогою:

  • інформації про освіту в Дії;
  • Реєстру документів про освіту Єдиної державної електронної бази з питань освіти.

Працевлаштування з Дією: чи приймати документ про освіту єДокумент про освіту: строки урядового проєкта

Сформований у Дії єДокумент про освіту використовують замість і без додаткового пред’явлення документа:

  • про базову середню освіту;
  • повну загальну середню освіту;
  • професійну (професійно-технічну) освіту;
  • фахову передвищу освіту;
  • вищу освіту (науковий ступінь).

Підстава — пункт 7 Порядку № 1242.

Однак, поки діє експериментальний проєкт, не радимо приймати єДокумент про освіту під час працевлаштування, якщо вимоги до освіти встановлює закон: педагогічні та науково-педагогічні працівники, медичні працівники, державні службовці тощо.

 Диплом та додаток: яка інформація має бути зазначена

Якщо йдеться про інших працівників, то роботодавець вирішує, чи приймати єДокумент про освіту замість паперового документа. Умова — роботодавець уклав договір приєднання з технічним адміністратором Порталу Дія.

Особливості трудових договорів із сумісниками

Статті за темою

Усі статті за темою

Колективний договір

Порядок укладання колективного договору викликає у роботодавців безліч запитань. Як має виглядати типовий колективний договір? Колективний договір: обов'язковий чи ні? Чи потрібно реєструвати колективний договір? Чи передбачено відповідальність за відсутність колективного договору? Знайдіть відповіді у статті
163438

Резюме у роботі кадровика

Резюме — це перший документ, який бачить роботодавець. Його мета — надати роботодавцю чітке уявлення про те, чому саме цей кандидат підходить для вакансії. Як обрати працівника за резюме? Відповідь на це та інші питання а також резюме (шаблон) — у статті.
1355

«Переведення» з сумісництва на основне місце роботи

Якщо необхідно оформити для працівника зміну роботи за сумісництвом на основне місце роботи, кадровики нерідко припускаються помилки, оформлюючи такий перехід як переведення. А як же правильно оформити таку процедуру?
30844

Гарячі запитання

Усі питання і відповіді