Коли працівник не може розірвати трудовий договір за власною ініціативою?

Дізнайтеся про виняткові ситуації

Коли працівник не може розірвати трудовий договір за власною ініціативою?Держпраці розповіла, коли працівник не може ініціювати розірвання трудового договору за власною ініціативою.

Трудові відносини в умовах воєнного стану

Це відбувається під час залучення до суспільно корисних робіт. Такі тимчасові роботи є видом трудової повинності. Суспільно корисні роботи в умовах воєнного стану провадять для:

  • виконання робіт, що мають оборонний характер;
  • ліквідації надзвичайних ситуацій техногенного, природного та воєнного характеру, що виникли в період воєнного стану, та їх наслідків;
  • задоволення потреб Збройних Сил, інших військових формувань і сил цивільного захисту;
  • забезпечення функціонування національної економіки та системи забезпечення життєдіяльності населення.

Здебільшого виконання суспільно корисних робіт не потребує спеціальної професійної підготовки. До такої тимчасової трудової діяльності залучають працездатних осіб, проте трудова повинність не потребує обов’язкової згоди особи.

Суспільно корисні роботи не можуть бути пов’язані з підприємництвом або іншою діяльністю, спрямованою на одержання прибутку.

За матеріалами Центрального міжрегіонального управління Державної служби з питань праці

Особливості трудових договорів із сумісниками

Статті за темою

Усі статті за темою

Трудові відносини в умовах воєнного стану

Воєнний стан в Україні продовжено до 16 листопада 2023 року. У законодавстві про працю є обмеження, пов'язані з його дією. Матеріал допоможе правильно організувати роботу та не допускати помилок.
3738

Гарячі запитання

Усі питання і відповіді