Норма тривалості робочого часу 2023 з урахуванням воєнного стану

UA RU
Автор
провідний експерт із трудового законодавства Експертус Кадри
Воєнний стан в Україні продовжено до 14 лютого 2024 року. Отже, кадровикам потрібна змінена норма тривалості робочого часу на 2023 рік.

 

У цей час норми Закону України «Про організацію трудових відносин в умовах воєнного стану» від 15.03.2022 № 2136-ІХ (далі — Закон № 2136) мають пріоритет над КЗпП. Тому норми робочого часу 2023 у військовий час мають дещо інші показники.
 

Нагадаємо, що місячної, квартальної чи річної норми не існує. Є тільки норми тривалості робочого тижня — нормальної або скороченої. Нормальна тривалість робочого тижня — 40 годин. Але норма тривалості робочого часу у період дії воєнного стану може бути збільшена до 60 годин на тиждень для працівників, зайнятих на об’єктах критичної інфраструктури (в оборонній сфері, сфері забезпечення життєдіяльності населення тощо). Початок і закінчення роботи роботодавець визначає самостійно (ст. 6 Закону № 2136).

Норма робочого часу на 2023 рік для п'ятиденного робочого тижня

 

Норма тривалості робочого часу 2023 з урахуванням воєнного стану для п'ятиденки

СКАЧАТИ

 

Протягом воєнного стану законодавство України безперервно змінюється, а фахівці Експертус Кадри невпинно продовжують готувати для вас нові алгоритми роботи та зразки документів.

Норма тривалості робочого часу 2023 з урахуванням воєнного стануБільше про змінний графік роботи

Норма робочого часу на 2023 рік для шестиденного робочого тижня

Норма тривалості робочого часу 2023 з урахуванням воєнного стану для шестиденки

СКАЧАТИ


Щоб вчасно дізнаватися про останні кадрові новації, слідкуйте за новинами на порталі «Кадровик-01». Щоб отримувати персональні відповідь від експертів, першими мати поетапні схеми роботи та шаблони документів, долучайтеся до підписників експертно-правової системи «Експертус Кадри» та журналу «Кадровик-01».

норма робочого часу на 2023 рік для шестиденного робочого тижня


зміст

Рекомендація місяця від редакції порталу «Кадровик-01»

Запрошуємо на вебінар «Новий закон про мобілізацію — аналіз змін, наслідки», який відбудеться 9 травня. Спікер — юрист, сертифікований експерт з військового обліку Юлія Видиборець. У програмі — оновлені обов’язки роботодавців, обов’язки працівників: у чому полягають, як і коли виконувати і що зробити роботодавцю. Також відповіді на запитання як обмеження для працівників-порушників можуть вплинути на роботодавця та інші новації, про які варто знати керівнику, кадровику, відповідальному за військовий облік.

Щоб переглянути вебінар та отримати сертифікат, реєструйтеся Система «Експертус Кадри» святкує День народження

Новий закон про мобілізацію — аналіз змін, наслідки

Останні новини

Усі новини

Гарячі запитання

Усі питання і відповіді