Графік відпусток — 2018: складаємо за рекомендаціями та прикладом

UA RU
Графік відпусток — це обов’язковий локальний нормативний акт підприємства, який визначає черговість надання оплачуваних відпусток у календарному році.

Графік відпусток на 2022 рік

Графік відпусток необхідно розробляється щороку на наступний календарний рік. Граничний термін для затвердження графіка відпусток на 2018 рік — 5 січня 2018 року.

Але радимо розробити графік відпусток на 2018-й у листопаді 2017-го, а затвердити до 31 грудня поточного року. Щоб відпустка на «різдвяні канікули», яку деякі працівники забажають взяти, теж була запланована графіком відпусток.

До графіка відпусток слід включити такі види відпусток:

Заборони щодо внесення до графіка відпусток інших видів відпусток законодавство не встановлює. Тому, щоб забезпечити безперервну роботу підприємства, радимо включити і такі відпустки, як:

Ще одна рекомендація, яка убезпечить від порушення законодавства про працю, — до графіка відпусток на 2018 рік включіть відпустки, невикористані у 2017 році та попередніх роках, якщо такі відпустки є.

Увага!

Заборонено не надавати щорічні відпустки повної тривалості протягом двох років поспіль, а особам віком до 18 років та працівникам, які мають право на щорічні додаткові відпустки за роботу із шкідливими і важкими умовами чи з особливим характером праці, — протягом робочого року (ч. 5 ст. 11 Закону про відпустки).

При складанні графіка відпусток на 2018-й не слід забувати про категорії працівників, які мають право на щорічну відпустку у зручний час. Побажання щодо строку відпустки таких працівників ураховують насамперед.

Графік відпусток — 2018: складаємо за рекомендаціями та прикладом Дізнайтеся, чи включати мобілізованих працівників до графіка відпусток

Приклад графіка відпусток на 2018 рік

графік відпусток 2018

Графік відпусток — 2018: складаємо за рекомендаціями та прикладом
СКАЧАТИ ПРИКЛАД ЗАПОВНЕННЯ ГРАФІКА ВІДПУСТОК 2018

Графік відпусток — 2018: складаємо за рекомендаціями та прикладом
СКАЧАТИ БЛАНК ГРАФІКА ВІДПУСТОК 2018


Стаття підготовлена за матеріалами журналу "Кадровик-01"

зміст

Рекомендація місяця від редакції порталу «Кадровик-01»

Запрошуємо на вебінар «Перевірки Держпраці під час воєнного стану», який відбудеться 23 травня. Спікер — посадова особа Держпраці. У програмі — підстави для перевірки, як уникнути штрафів, різниця між трудовим договором і ЦПХ.

❗️Якщо хочете отримати персональну відповідь від посадової особи Держпраці, поставте запитання до 20 травня включно в чат вебінару❗️

Щоб переглянути вебінар та отримати сертифікат, реєструйтеся Система «Експертус Кадри» святкує День народження

Перевірки Держпраці під час воєнного стану

Останні новини

Усі новини

Гарячі запитання

Усі питання і відповіді