Наказ про припинення виплати середнього заробітку мобілізованому працівнику: зразок

Автор
порталу «Кадровик-01»
19 липня 2022 року набрав чинності Закон України «Про внесення змін до деяких законодавчих актів України щодо оптимізації трудових відносин» № 2352-ІХ. З цієї дати роботодавці вже не зобов’язані зберігати середній заробіток за працівником, якого увільнили від роботи на час військової служби. Щоб правильно оформити наказ про припинення виплати середнього заробітку мобілізованому працівнику у 2022 році, скористайтеся зразком з підказками від експертів Експертус Кадри.

Щоб припинити виплату середнього заробітку мобілізованому працівнику керуйтеся нормами частини третьої статті 119 КЗпП у редакції Закону України «Про внесення змін до деяких законодавчих актів України щодо оптимізації трудових відносин» від 01.07.2022 № 2352-ІХ (далі — Закон № 2352).

Наказ про припинення виплати середнього заробітку мобілізованому працівнику: зразок
ОЛЕНА ПЕТРОВСЬКА,провідний експерт Експертус Кадри
Трудове законодавство в умовах воєнного стану знову змінилось. Кадровики мають діяти оперативно, але зважено. Редакція Експертус Кадри допомогає розібратися➤Кому припинити виплату на час військової служби➤Як оформити➤ Як повідомити працівника про зміни➤Чи можна й надалі продовжувати платити➤

Нагадаємо, що Закон № 2352 опублікували 18 липня 2022 року, тобто він набув чинності з дня, наступного за днем його опублікування (п. 1 Прикінцевих положень Закону № 2352).

Зразок наказу про припинення виплати середнього заробітку мобілізованому працівнику

Наказ про припинення виплати середнього заробітку мобілізованому працівнику 2022

СКАЧАТИ ЗРАЗОК

Нагадаємо, що для передплатників друкованого та електронного журналу «Кадровик-01» працює «Гаряча Лінія Кадровика 24/7». Приєднуйтеся до спільноти користувачів професійного видання, щоб якнайшвидше отримувати відповіді на свої запитання.



зміст

Рекомендація місяця від редакції порталу «Кадровик-01»

Запрошуємо на вебінар «Перевірки Держпраці під час воєнного стану», який відбудеться 23 травня. Спікер — посадова особа Держпраці. У програмі — підстави для перевірки, як уникнути штрафів, різниця між трудовим договором і ЦПХ.

❗️Якщо хочете отримати персональну відповідь від посадової особи Держпраці, поставте запитання до 20 травня включно в чат вебінару❗️

Щоб переглянути вебінар та отримати сертифікат, реєструйтеся Система «Експертус Кадри» святкує День народження

Перевірки Держпраці під час воєнного стану

Останні новини

Усі новини

Гарячі запитання

Усі питання і відповіді