Нові форми документів для отримання дозволу на працевлаштування іноземця

Нові форми заяв, що подають роботодавці до служби зайнятості, аби отримати чи продовжити дозвіл на працю іноземця, застосовують з 27 вересня 2017 року.

Щоб отримати дозвіл за застосування праці іноземця, до служби зайнятості подають пакет документів, з-поміж яких проект трудового договору, копії паспортного документа іноземця, фотокартка іноземця і заява про видачу дозволу.

Уряд затвердив нову форму заяви про видачу дозволу. Нова форма узгоджена  з чинними положеннями Закону «Про зайнятість населення», якими запроваджено спрощений порядок отримання дозволу.

Також затверджено форми для заяв про продовження строку дії дозволу та про внесення змін до нього. Хоча рішення Уряду ухвалене 15 листопада, затверджені форми визнано такими, що застосовуються з 27.09.2017 – дати набрання змін до Закону «Про зайнятість» щодо праці іноземців.

Документ: постанова КМУ від 15.11.2017 № 858.

Рекомендація місяця від редакції порталу «Кадровик-01»

Запрошуємо на вебінар «Як оформити відстрочку працівникам підприємства: алгоритм і судова практика», який відбудеться 11 липня. Спікер — адвокат, сертифікований експерт із військового обліку Леся Лавренюк

Щоб отримати сертифікат, реєструйтеся Система «Експертус Кадри» святкує День народження

Вебінар

Статті за темою

Усі статті за темою

Наказ про призначення уповноваженої особи

Існує декілька способів призначити уповноважену особу із закупівель. Якщо на вашому підприємстві вирішили доручити додаткові обов’язки уповноваженої особи із закупівель штатному працівнику або призначити Уповноваженого за суміщенням, стануть у пригоді зразки відповідних наказів за ДСТУ 4163:2020. Скачайте їх зі статті
40581

Гарячі запитання

Усі питання і відповіді