Уряд затвердив перелік світових рейтингів університетів, випускники яких можуть отримати дозвіл на працевлаштування в Україні одразу на 3 роки

Випускників університетів, що входять до першої сотні у світових рейтингах університетів, вважають особливими категоріями іноземців. Служба зайнятості видає такому випускнику дозвіл на працевлаштування в Україні на строк до трьох років (ч. 2 ст. 42-1, ч. 1 ст. 42-3 Закону України «Про зайнятість населення» від 05.07.2012 № 5067-VI, далі — Закон № 5067).

Уряд затвердив перелік світових рейтингів університетів, випускники яких можуть отримати дозвіл на працевлаштування в Україні одразу на 3 рокиЧитайте також: 

Уряд визначив, що преференції у працевлаштуванні матимуть випускники університетів, що в рік їх закінчення входять до першої сотні одного з таких рейтингів:

Назва рейтингу

українською

англійською

Академічний рейтинг університетів світу («Шанхайський»)

Academic Ranking of World Universities (ARWU)

Рейтинг університетів світу за версією «Таймс»

Times Higher Education World University Rankings

Рейтинг університетів світу «К’ю Ес»

QS (Quacquarelli Symonds Ltd) World University Rankings

Підстава — розпорядження КМУ «Про затвердження переліку світових рейтингів університетів для визначення особливої категорії іноземців та осіб без громадянства, які претендують на працевлаштування в Україні» від 14.03.2018 № 154-р.\

Ірина Іванченко,
шеф-редактор системи «Експертус Кадри», журналів «Кадровик-01» та
«Довідник секретаря та офіс-менеджера»

Особливості трудових договорів із сумісниками

Статті за темою

Усі статті за темою

Оформлення запису в трудовій про прийняття строковика на час відпустки з вагітності та пологів основної працівниці

Буде помилкою вказати у трудовій, що працівницю прийняли за строковим трудовим договором на час відпустки з вагітності та пологів. Як тоді зробити правильний запис?
16339

Колективний договір

Порядок укладання колективного договору викликає у роботодавців безліч запитань. Як має виглядати типовий колективний договір? Колективний договір: обов'язковий чи ні? Чи потрібно реєструвати колективний договір? Чи передбачено відповідальність за відсутність колективного договору? Знайдіть відповіді у статті
163633

Резюме у роботі кадровика

Резюме — це перший документ, який бачить роботодавець. Його мета — надати роботодавцю чітке уявлення про те, чому саме цей кандидат підходить для вакансії. Як обрати працівника за резюме? Відповідь на це та інші питання а також резюме (шаблон) — у статті.
1366

Гарячі запитання

Усі питання і відповіді