Про виконання квоти роботодавці звітуватимуть за новою формою

Вперше звіт до центру зайнятості мають подати роботодавці, в яких працює від 8 до 20 працівників

Мінсоцполітики наказом від 23.11.2018 № 1763 унесло зміни до Порядку надання роботодавцями державній службі зайнятості інформації про зайнятість та працевлаштування громадян, що мають додаткові гарантії у сприянні працевлаштуванню, затвердженого наказом Мінсоцполітики від 16.05.2013 № 271 (далі — Порядок).

Змінами до Порядку уточнено визначення термінів:

  • квота — норматив працевлаштування громадян, зазначених у частині першій статті 14 Закону України «Про зайнятість населення» від 05.07.2012 № 5067-VI (крім осіб з інвалідністю), у розмірі:
  • 5% середньооблікової чисельності штатних працівників за попередній календарний рік для підприємств, установ та організацій з чисельністю штатних працівників понад 20 осіб;
  • не менше однієї особи у середньообліковій чисельності штатних працівників для підприємств, установ та організацій з чисельністю штатних працівників від 8 до 20 осіб для працевлаштування осіб, яким до настання права на пенсію за віком відповідно до статті 26 Закону України «Про загальнообов’язкове державне пенсійне страхування» від 09.07.2003 № 1058-IV залишилося 10 і менше років;
  • роботодавці — підприємства, установи, організації з чисельністю штатних працівників від 8 осіб.

Про виконання квоти роботодавці звітуватимуть за новою формою Квота для працевлаштування — 2019: корисні поради роботодавцям

Також змінено форму подання до центру зайнятості Інформації про зайнятість і працевлаштування громадян, що мають додаткові гарантії у сприянні працевлаштуванню.

Нагадаємо, що з 01.01.2018 роботодавці з чисельністю штатних працівників від 8 до 20 осіб мають працевлаштувати хоча б 1 особу, якій до настання права на пенсію за віком залишилося 10 і менше років.

Мінзарплата та мінімальний оклад у штатному розписі 2019

Про виконання квоти роботодавці звітуватимуть за новою формою
Ольга Догадінапровідний експерт Експертус Кадри
Закон «Про Державний бюджет України на 2019 рік» збільшив мінімальну зарплату та прожитковий мінімум. Наслідок — зростає розмір мінімального посадового окладу.

Ольга Догадіна,
провідний експерт Експертус Кадри

Особливості трудових договорів із сумісниками

Статті за темою

Усі статті за темою

Оформлення запису в трудовій про прийняття строковика на час відпустки з вагітності та пологів основної працівниці

Буде помилкою вказати у трудовій, що працівницю прийняли за строковим трудовим договором на час відпустки з вагітності та пологів. Як тоді зробити правильний запис?
16340

Колективний договір

Порядок укладання колективного договору викликає у роботодавців безліч запитань. Як має виглядати типовий колективний договір? Колективний договір: обов'язковий чи ні? Чи потрібно реєструвати колективний договір? Чи передбачено відповідальність за відсутність колективного договору? Знайдіть відповіді у статті
163639

Резюме у роботі кадровика

Резюме — це перший документ, який бачить роботодавець. Його мета — надати роботодавцю чітке уявлення про те, чому саме цей кандидат підходить для вакансії. Як обрати працівника за резюме? Відповідь на це та інші питання а також резюме (шаблон) — у статті.
1366

Гарячі запитання

Усі питання і відповіді