Примусове стягнення штрафів з роботодавців-порушників законодавства про працю

На Сумщині розпочато виконавче провадження з примусового стягнення боргу у понад 1 млн грн з роботодавців, які використовували працю робітників без укладання трудових договорів.

Примусове стягнення штрафів з роботодавців-порушників законодавства про працю


Протягом жовтня 2019 року на підставі Постанов Держпраці державною виконавчою службою міста Суми Головного територіального управління юстиції у Сумській області було розпочато виконавче провадження з примусового стягнення боргу з декількох роботодавців, а саме:

  • ТОВ «Росагроінвест» у сумі 1 005 210 грн,
  • ФОП «Кравченко С.В.» – 223 380 грн,
  • Мошик Г.А. 223 380 грн.

Штрафи були накладені, зокрема за фактичний допуск працівників до роботи без належного оформлення трудових відносин.

Обов’язкові документи відділу кадрів: чек-ліст

Роботодавці-порушники змушені були погасити не тільки штрафи, а й виконавчий збір і витрати на проведення виконавчих дій.

Арешт майна та коштів боржників вже припинено. Суб’єкти господарювання сплатили до державного бюджету 1 451 970 грн.

За інформацією Управління Держпраці у Сумській області

Особливості трудових договорів із сумісниками

Статті за темою

Усі статті за темою

Відповідальність за порушення законодавства про відпустки

Порушення законодавства про відпустки може мати серйозні наслідки для роботодавця. Інспектори праці перевіряють, чи надаються працівникам відпустки, чи є на підприємстві графік відпусток, чи виплачується компенсація за невикористану відпустку. Яку відповідальність за порушення законодавства про відпустки передбачає законодавство, читайте у статті.
27186

Відповідальність за порушення військового обліку на підприємстві

Державні органи, органи місцевого самоврядування, підприємства, установи та організації незалежно від форми власності та підпорядкування зобов’язані вести військовий облік працівників. Розглянемо, відповідальність за порушення у сфері військового обліку передбачена законодавством.
10136

Відповідальність за неведення особової картки П-2

Особова картка П-2 є документом, який містить важливу особисту інформацію про фізичну особу-працівника. Законодавством не передбачено прямих норм про відповідальність за неведення особової картки. Однак, чи є все-таки обов’язковим ведення особової картки — читайте у статті.
26990

Штрафи на роботодавців у 2023 році

За порушення у 2023 році так само будуть карати грошима. Роботодавець сплачує штраф (ст. 265 КЗпП). Винну посадову особу суд притягує до адміністративної відповідальності (ст. 41 КпАП)
30881

Гарячі запитання

Усі питання і відповіді