3 1 грудня зросте прожитковий мінімум та максимальний розмір допомоги по безробіттю

Відповідно до Закону про Державний бюджет України на 2019 рік з 01.12.2019 збільшиться один з ключових соціальних стандартів — прожитковий мінімум.

Наразі прожитковий мінімум для працездатних осіб становить 2007 грн. З 1 грудня цей показник становитиме 2102 грн.

3 1 грудня зросте прожитковий мінімум та максимальний розмір допомоги по безробіттю

Прожитковий мінімум та мінімальна зарплата 2020

Максимальна допомога по безробіттю, що вираховується у відсотковому співвідношенні від середнього доходу за останні 6 місяців роботи, також збільшиться і становитиме 8408 грн. Станом на сьогодні вона складає 8028 грн.


Розмір мінімальної допомоги по безробіттю залишиться без змін.

Для осіб, зазначених у ч. 2 ст. 22 Закону України «Про загальнообов’язкове державне соціальне страхування на випадок безробіття» (далі – Закон) він становить 610 гривень.

Для осіб, вказаних в ч. 1 ст.22 Закону – 1630 гривень.

3 1 грудня зросте прожитковий мінімум та максимальний розмір допомоги по безробіттюДізнайтеся, який розмір вихідної допомоги при звільненні

Київський міський центр зайнятості повідомляє, що на початку листопада допомогу по безробіттю в столиці отримували 7327 безробітних, а саме:

  • мінімальну, в розмірі 610 гривень – 381 безробітний;
  • мінімальну, розміром 1630 гривень – 223 особи;
  • максимальну допомогу по безробіттю – 3520 осіб.

За інформацією Київського міського центру зайнятості

Особливості трудових договорів із сумісниками

Статті за темою

Усі статті за темою

Пільги та компенсації чорнобильцям

Чорнобильці мають право на пільги, визначені Законом України «Про статус і соціальний захист громадян, які постраждали внаслідок Чорнобильської катастрофи» від 28.02.1991 № 796-XII. Обсяг пільг залежить від категорії, до якої віднесено особу, постраждалу від аварії на ЧАЕС.
47659

Оплата праці на підприємстві

Оплата праці — одне із основних питань трудового права, ключовим аспектом якого є поняття «мінімальна зарплата». Система оплати праці в Україні передбачає багато видів: тарифна оплата праці, грейдова оплата праці, безтарифна оплата праці, тарифна система оплати праці, грейдингова система оплати праці, акордна система оплати праці та інші. Щоб не заплутатися у виборі системи оплати праці, читайте матеріал від наших експертів.
23555

Наказ про підвищення окладу: зразок

Наказ належатиме до групи наказів з кадрових питань тривалого строку зберігання та є первинними документами для нарахування зарплати
102529

Як виплачувати вихідну допомогу при звільненні

Роботодавцям слід пам’ятати як правило, — з працівником слід провести повний розрахунок при звільненні. Які є види виплати при звільненні та як вони різняться залежно від підстави звільнення, як нараховуються розрахункові та що містить в собі виплата компенсації при звільненні, які виплати при звільненні за власним бажанням передбачено законом — детально у статті
249198

Гарячі запитання

Усі питання і відповіді