Як отримати довідки ОК-5 і ОК-7 не виходячи з дому: алгоритм

Фонд соціального страхування нагадує, що для отримання довідок про страховий стаж не обов’язково відвідувати територіальні органи Пенсійного фонду. Довідки ОК-5 та ОК-7 можна отримати онлайн.

Як отримати довідки ОК-5 і ОК-7 не виходячи з дому: алгоритм

Як ФСС оплачуватиме лікарняні у період карантину ➤

Скористатись онлайн сервісом можуть громадяни, які увійдуть на на веб-портал Пенсійного фонду за кваліфікованим електронним підписом (КЕП).

Алгоритм дій:

  1. На сайті ПФУ оберіть категорію «Портал електронних послуг» та перейдіть за посиланням;
  2. Натисніть на категорію «Дані з реєстру застрахованих осіб».
Як отримати довідки ОК-5 і ОК-7 не виходячи з дому: алгоритмУВАГА: Президент закликав працівників, яких змушують звільнятися за власним бажанням, звертатися до поліції

Отримати онлайн можна таку інформацію:

  • анкетні дані (ПІБ, дата народження, стать, місце народження);
  • адресні дані (адреса реєстрації та адреса фактичного місця проживання);
  • дані паспорту (серія; номер; дата видачі; ким видано);
  • дані страхового свідоцтва (номер; дата видачі; ким видано);
  • дані електронного пенсійного посвідчення (номер; дата видачі; ким видано);
  • дані про перетин кордону зони АТО — для переселенців (напрямок перетину кордону зони АТО та дата перетину кордону зони АТО);
  • дані про заробітну плату особи — інформація надається по роках у розрізі страхувальників. За кожний рік додатково визначається загальна сума заробітної плати за рік та загальна сума заробітної плати, яка враховується для розрахунку пенсії;
  • дані про страховий стаж особи — надаються дані про кількість днів роботи, за які страхувальником було сплачено за особу страхові внески; інформація надається по всіх роках та місяцях роботи особи.

За інформацією Фонду соціального страхування України

Особливості трудових договорів із сумісниками

Статті за темою

Усі статті за темою

Формування та облік внутрішнього опису документів особової справи працівника

Внутрішній опис відображає включення документів до справи і містить відомості про порядкові номери документів справи, їх індекси, дати, заголовки та номери аркушів справи, на яких розташований кожен документ. Внутрішній опис заповнює кадровик при первинному оформленні особової справи
120678

Декретна відпустка, або Будьте обережні з термінологією

Декретна відпустка в Україні — одна із трудових гарантій, що передбачена законом. Декретна відпустка по вагітності та декретна відпустка по догляду за дитиною є часто застосовуваною на різних підприємствах, в установах та організаціях, однак на сьогодні лишається низка практичних питань щодо того як оформляється декретна відпустка найманого працівника. Скільки триває декретна відпустка? Як оплачується декретна відпустка? Чи можна продовжити декретну відпустку? Чи відрізняється декретна відпустка у військовий час?
45114

Як зробити запис в трудовій книжці про звільнення за власним бажанням

Запис про звільнення за власним бажанням в трудовій книжці повинен відображати точне формулювання законодавчої норми про звільнення з цієї причини. Які варіанти запису про звільнення за власним бажанням можуть бути та зразки таких записів, — у статті.
121322

Посадова інструкція заступника директора: як скласти

Заступник директора — це та людина, яка може повністю взяти на себе повноваження керівника за його відсутності. Як засвідчує практика, обов’язки заступників далеко не завжди відповідають тим, які визначено для перших керівників. Який обсяг завдань, обов’язків і прав доцільно передбачити в посадових інструкціях заступників директора підприємства? Відповіді знайдете у статті.
41063

Гарячі запитання

Усі питання і відповіді