МОЗ затвердив перелік посад професіоналів з вищою немедичною освітою

Працівники клінічних лабораторій отримуватимуть доплату на час карантину

МОЗ затвердив перелік посад професіоналів з вищою немедичною освітою

До переліків закладів охорони здоров’я, лікарських, провізорських посад, посад молодших спеціалістів з фармацевтичною освітою, посад професіоналів у галузі охорони здоров’я та посад фахівців у галузі охорони здоров’я у закладах охорони здоров’я додали перелік посад професіоналів з вищою немедичною освітою.

Відповідні зміні до заголовку наказу МОЗ від 28.10.2002 № 385 (далі — Наказ МОЗ № 385) та затверджених цим наказом переліків викладені у наказі МОЗ від 24.02.2021 № 346 (далі — Наказ МОЗ № 346).

Як добирати посади у сфері лабораторних досліджень

Перелік посад професіоналів з вищою немедичною освітою додали до пункту 1 Наказу МОЗ № 385 у підпункті 1.7 (далі — Перелік посад).

У окремих розділах Переліку посад виклали:

  • посади професіоналів з вищою немедичною освітою медико-лабораторної справи у сфері охорони здоров’я: бактеріолога, біохіміка, вірусолога, генетика, ентомолога, імунолога, лаборанта клінічної діагностики, мікробіолога, паразитолога;
  • посади професіонали з вищою немедичною освітою медико-профілактичної справи у сфері охорони здоров’я: фахівця з громадського здоров’я та фахівця з довкілля та здоров’я;
  • посади професіоналів з вищою немедичною освітою бюро судово-медичної експертизи: експерта-імунолога судового, експерта-токсиколога судового, експерта-цитолога судового.

Наказ МОЗ № 346 зареєстрований у Мінюсті 08 квітня 2021 року за № 466/36088 та почне діяти з дня, коли буде офіційно опублікований.

Оплата праці та кадрові питання у закладах охорони здоров’я: відповіді на запитання

Нагадаємо — соціальні права та пільги медичних і фармацевтичних працівників поширили на професіоналів з вищою немедичною освітою.

МОЗ визначив перелік посад професіоналів з вищою немедичною освітою у закладах охорони здоров’я та затвердив їх кваліфікаційні характеристики.

Підстава — Закон України «Про внесення змін до статті 77 Основ законодавства України про охорону здоров’я (щодо пільг та підвищення оплати праці професіоналів з вищою немедичною освітою, які працюють в системі охорони здоров’я)» № 1123-IX від 18.12.2020.

Про це ми розповідали у новинах "Кваліфікаційні характеристики професіоналів з вищою немедичною освітою додали до Випуску 78 ДКХП" та "Вірусологам та біохімікам встановлять доплату на час карантину. Прийнято закон".

Олена Петровська,

експерт Експертус Кадри


⚡ ТОП-5 консультацій ⚡


Зміни у бронюванні

Статті за темою

Усі статті за темою

Словник кадровика

Словник кадровика — це збірка спеціалізованих термінів і понять, які використовуються в галузі управління персоналом і кадрового обліку. Докладніше про словник кадровика та використання абревіатур в HR-сфері — у статті.
145

Заява про відстрочку через інвалідність військовозобов’язаного

У статті знайдете зразок заяви на відстрочку від армії для особи з інвалідністю, адже його часто запитують у працівників кадрової служби та HR. Поділіться з персоналом шаблоном заяви та юридичними підказками щодо того, як її складати
27050

Заява на відстрочку у зв’язку із навчанням

У статті знайдете зразок заяви на відстрочку від мобілізації у зв’язку із навчанням, адже його часто запитують у працівників кадрової служби та HR. Поділіться з персоналом шаблоном заяви та юридичними підказками щодо того, як її складати
50409

Заява на відстрочку від мобілізації у зв’язку з утриманням трьох дітей

У статті знайдете зразок заяви на відстрочку від мобілізації у зв’язку з утриманням трьох дітей, адже його часто запитують у працівників кадрової служби та HR. Поділіться з персоналом шаблоном заяви та юридичними підказками щодо того, як її складати
34898

Заява на відстрочку від мобілізації через інвалідність члена сім’ї

У статті знайдете зразок заяви на відстрочку від мобілізації через інвалідність члена сім'ї. Його доволі часто запитують у працівників кадрової служби та HR. Поділіться з персоналом шаблоном заяви та юридичними підказками щодо того, як її складати
23933

Гарячі запитання

Усі питання і відповіді