Як отримати відпустку на дітей, якщо один з батьків — військовослужбовець?

Експерт пояснила, які документи можуть знадобитися

image89

Який документ має надати працівниця, щоб отримати відпустку на дітей, чоловік якої — військовослужбовець

Що потрібно зробити, щоб отримати додаткову відпустку працівникам, які мають дітей або повнолітню дитину — особу з інвалідністю з дитинства підгрупи А І групи (далі — відпустка на дітей), пояснила експерт із кадрових питань Ірина Житкова.

Більше інформації з цієї теми:

Так, законодавство не визначає, який документ має надати один із батьків, що мають двоє чи більше дітей віком до 15 років. Підтвердити той факт, що батько дітей проходить військову службу та не має права на відпустку на дітей, може його електронна трудова книжка (якщо чоловік не працевлаштований), або ж довідка з військової частини з датою початку військової служби.

Особливості трудових договорів із сумісниками

Статті за темою

Усі статті за темою

Усе про відпустки: спецпідбірка для кадровика

З початком відпускної кампанії як у кадровиків та бухгалтерії, так і у працівників виникає немало запитань щодо відпусток, зокрема, про особливості їх надання під час воєнного стану. Відповідні на запитання знайдете в спеціальній підбірці про відпустки
46270

Відпустка одинокій матері

Одинокою матір’ю вважають жінку, яка не перебуває у шлюбі та у свідоцтві про народження дитини якої відсутній запис про батька дитини або запис про батька зроблено у встановленому порядку за вказівкою матері; вдову; іншу жінку, яка виховує й утримує дитину.
77144

Гарячі запитання

Усі питання і відповіді