Працівник тимчасово відсутній: як прийняти нового працівника?

Законодавство дозволяє таке заміщення

Працівник тимчасово відсутній: як прийняти нового працівника?Закон України «Про організацію трудових відносин в умовах воєнного стану» передбачає, що роботодавець може укласти строковий трудовий договір з новим працівником у період дії воєнного стану або на період заміщення тимчасово відсутнього.

Як дистанційно прийняти працівника на роботу

Йдеться про випадки, коли працівник фактично відсутній на роботі через евакуацію до іншої місцевості, або ж перебуває у відпустці або простої. Також це стосується випадків тимчасової втрати працездатності або ж ситуацій, коли адреса особи тимчасово невідома. 

При цьому працівник, прийнятий на роботу за строковим трудовим договором, отримуватиме заробітну плату відповідно до тієї посади, на яку його прийнято. Основний працівник та його відсутність не впливають на обсяг заробітної плати найнятої особи.

За матеріалами Управління інспекційної діяльності у Запорізькій області Південно-Східного міжрегіонального управління Державної служби України з питань праці

Особливості трудових договорів із сумісниками

Статті за темою

Усі статті за темою

Оформлення запису в трудовій про прийняття строковика на час відпустки з вагітності та пологів основної працівниці

Буде помилкою вказати у трудовій, що працівницю прийняли за строковим трудовим договором на час відпустки з вагітності та пологів. Як тоді зробити правильний запис?
16339

Колективний договір

Порядок укладання колективного договору викликає у роботодавців безліч запитань. Як має виглядати типовий колективний договір? Колективний договір: обов'язковий чи ні? Чи потрібно реєструвати колективний договір? Чи передбачено відповідальність за відсутність колективного договору? Знайдіть відповіді у статті
163634

Резюме у роботі кадровика

Резюме — це перший документ, який бачить роботодавець. Його мета — надати роботодавцю чітке уявлення про те, чому саме цей кандидат підходить для вакансії. Як обрати працівника за резюме? Відповідь на це та інші питання а також резюме (шаблон) — у статті.
1366

Гарячі запитання

Усі питання і відповіді