«Святкувати чи не святкувати?» Якщо ці питання замучили, скористайтесь експертною порадою психолога

Про святкування під час війни розповіла психолог сервісу HoldYou Роксоляна Вовк

«Святкувати чи не святкувати?» Якщо ці питання замучили, скористайтесь експертною порадою психологаБагатьом людям некомфортно святкувати під час війни, тоді як тисячі захисників і захисниць перебувають під обстрілами, в холоді та бруді й не можуть просто зупинитись і зустріти Різдво чи Новий рік.

Чи доречно святкувати, коли в країні війна — погляд психолога

Водночас українці завжди славились любов’ю до родинних зустрічей, здатністю розділити трапезу та втішити серце піснею і в найтемніші часи.

«Святкувати чи не святкувати?» Якщо ці питання замучили, скористайтесь експертною порадою психологаЯк до традиції святкування ставляться психологи?

Рішення святкувати (чи не святкувати) слід ухвалювати індивідуально. Варто оцінити ситуацію більш відсторонено. Наприклад, взяти аркуш і ручку й записати відповіді на такі запитання: 

  • Що поганого у святкуванні?
  • Чи засмутить це наших захисників і захисниць, чи вплине на них негативно?
  • Який формат святкування є для мене допустимим?

Навіть якщо вам хочеться свята, заважати може «провина вцілілого». Слід виокремити конкретну причину.

«Святкувати чи не святкувати?» Якщо ці питання замучили, скористайтесь експертною порадою психологаРобота з провино вцілілого: приклади від психолога

За розумного ставлення святкування Різдва й Нового року може стати оазою, можливістю передихнути, побути з дорогими людьми, поповнити запас сил для подальшої боротьби.

Зміни у бронюванні

Статті за темою

Усі статті за темою

Трудові відносини в умовах воєнного стану

Воєнний стан в Україні продовжено до 16 листопада 2023 року. У законодавстві про працю є обмеження, пов'язані з його дією. Матеріал допоможе правильно організувати роботу та не допускати помилок.
3862

Гарячі запитання

Усі питання і відповіді