В ДПС оголосили простій. Повідомлення в податкову про прийняття на роботу зможете подати потім

Що робити, якщо податкова не приймає повідомлення про прийняття на роботу? Тримайте роз’яснення від Ірини Іванченко, шеф-редактора Експертус Кадри, та Ольги Догадіної, керівника групи експертів Експертус Кадри.

В ДПС оголосили простій. Повідомлення в податкову про прийняття на роботу зможете подати потім

Звільнення працівника, який не може передати заяву через воєнний стан в Україні

Якщо не можете відправити повідомлення про прийняття на роботу через Медок, приймайте працівника без повідомлення. Потім виправите.

В Державній податковій службі та її територіальних органах оголосили простій. Підстава — наказ ДПС від 24.02.2022 № 243-о «Про встановлення простою у роботі Державної податкової служби України та її територіальних органах», виданий на підставі Указу Президента України від 24.02.2022 № 64/2022 «Про введення воєнного стану в Україні».

ДПС повідомила, що зупинила проведення документальних, фактичних та камеральних перевірок, розпочатих до 24 лютого 2022 року, на період по останній день календарного місяця (включно), у якому завершиться дія воєнного стану, введеного Указом Президента. Таке зупинення перериває термін перевірки та не потребує ухвалення будь-яких додаткових рішень контролюючим органом.

Документальні, фактичні та камеральні перевірки, які мали розпочатися після 24 лютого 2022 року, переносяться на період по останній день календарного місяця (включно) у якому завершиться дія воєнного стану, введеного Указом.

Перебіг строків, встановлених ст. 86 та ст. 56 Податкового кодексу України, зупинено на період по останній календарний день місяця (включно), у якому завершиться дія воєнного стану, введеного Указом.

Команда Експертус Кадри

Особливості трудових договорів із сумісниками

Статті за темою

Усі статті за темою

Скасовуюче повідомлення про прийняття на роботу: коли і як подавати

Часом обставини складаються так, що новоприйнятий працівник не вийшов на роботу. В такому випадку необхідно повідомити ДПС про анулювання повідомлення про прийняття на роботу. В які строки це необхідно зробити? Чи передбачена відповідальність за неподання скасовуючого повідомлення про прийняття на роботу?
24416

Повідомлення про прийняття працівника на роботу

Перед тим як допустити нового працівника до виконання обов’язків, подайте повідомлення в податкову про прийняття його на роботу. Скачайте шаблон та скористайтеся зразком і підказками від наших фахівців, щоб правильно заповнити бланк повідомлення.
146423

Прийняття на роботу під час воєнного стану: що врахувати

На час воєнного стану пріоритет в трудовому законодавстві належить Закону № 2136. За яким договором приймати на роботу в умовах війни, кому можна встановлювати випробування, та як повідомити ДПС про прийняття нового працівника під час воєнного стану 2023, роз’яснюємо у статті.
32439

Як ФОП прийняти працівника на роботу

Порядок оформлення трудових відносин з найманими працівниками є однаковим для всіх роботодавців. Тому відповідно до ст. 21 КЗпП ФОП мають укладати трудові договори з найманими працівниками
4630

Виправлення помилки у повідомленні про прийняття на роботу

Працівника допускають до роботи лише після, зокрема ДФС про прийняття працівника на роботу. Під час заповнення повідомлення про прийняття на роботу з тих чи тих причин можна припуститися помилки. А чи можна та як її виправити?
9573

Гарячі запитання

Усі питання і відповіді