Випадково продовжили минулорічну нумерацію наказів: що робити?

Автор
член Центральної експертно-перевірної комісії Державної архівної служби України
Дізнайтеся, як можна виправити ситуацію та що робити з уже виданими наказами

Випадково продовжили минулорічну нумерацію наказів: що робити?Нумерацію наказів із № 1 розпочинайте з нового календарного року. Це правило застосовуйте в межах кожної групи наказів.

Якщо наказ підписав керівник, його зареєстрували та направили на виконання чи до іншого підприємства і виявили помилку в його реєстраційному індексі, то вже не виправляйте.

Що робити, якщо не почали нової нумерації наказів із нового року

Коли будете вносити підсумковий запис, зазначте в ньому, що порядкові індекси/номери наказам присвоювали протягом двох років, тобто після закінчення попереднього року. Доцільно в записі зазначити й загальну кількість зареєстрованих наказів, можна й за роками.

Випадково продовжили минулорічну нумерацію наказів: що робити?Підсумковий запис в журналі реєстрації: зразок

Рекомендація місяця від редакції порталу «Кадровик-01»

Запрошуємо на вебінар «Перевірки Держпраці під час воєнного стану», який відбудеться 23 травня. Спікер — посадова особа Держпраці. У програмі — підстави для перевірки, як уникнути штрафів, різниця між трудовим договором і ЦПХ.

❗️Якщо хочете отримати персональну відповідь від посадової особи Держпраці, поставте запитання до 20 травня включно в чат вебінару❗️

Щоб переглянути вебінар та отримати сертифікат, реєструйтеся Система «Експертус Кадри» святкує День народження

Перевірки Держпраці під час воєнного стану

Статті за темою

Усі статті за темою

Види наказів та особливості їх оформлення

Оформлення наказів — це відповідальна справа. Чим відрізняється оформлення різних видів наказів, зокрема кадрових? Які реквізити наказу зазначати обов’язково? Розкриваємо секрети діловодства у статті
324373

Зразок наказу про встановлення неповного робочого часу

За мирних часів неповний робочий час з ініціативи роботодавця встановлюйте у спосіб зміни істотних умов праці та попереджайте працівника письмово щонайпізніше за два місяці. В умовах воєнного стану не потрібно повідомляти працівника за два місяці про таке запровадження. Однак в обох випадках необхідно видати наказ про встановлення неповного робочого часу на підприємстві або конкретному працівнику
37143

Наказ про внесення змін до штатного розпису у зв’язку з підвищенням мінімальної заробітної плати: зразок

Із 1 квітня 2024 року мінімальна зарплата в Україні зросте. Якщо через зміну рівня МЗП вашому підприємству необхідно оновити штатний розпис, скористайтеся прикладом наказу про зміни до штатного розпису у зв’язку з підвищенням мінімальної зарплати.
82422

Наказ про припинення трудового договору у зв'язку зі смертю

Часом кадровику доводиться документувати складні ситуації, часом трагічні. Однак маємо дотримати вимог законодавства. Щоб правильно оформити документ, скористайтеся зразком наказу про припинення трудового договору у зв'язку зі смертю.
31442

Гарячі запитання

Усі питання і відповіді