Закордонне відрядження під час війни: що вимагає бізнес?

Закордонне відрядження під час війни: що вимагає бізнес?

Двигуном для відновлення економіки України є бізнес, який працює дбає про подальший розвиток, сплачує податки, заробітні плати та інші взяті на себе зобов’язання.

Європейська Бізнес Асоціація наголошує, що проведення переговорів, організація логістичних ланцюгів, укладання зовнішньоекономічних контрактів тощо – часом потребують можливості для ключового персоналу компаній виїздити за кордон у короткострокові відрядження. Не всі зустрічі можливо проводити у форматі онлайн та не всі угоди можуть бути підписані е-підписами.

Допомога громадянам, бізнесу та ОМС під час воєнного стану

Приміром, налагодження нових логістичних ланцюгів, пошуки ринків збуту та постачання зазвичай потребують особистого залучення керівництва та профільного персоналу компаній. Також, щоб запустити нові виробничі лінії безпосередньо в країні важливо надати можливість для інженерно-технічного персоналу взяти участь у відповідному навчанні та обміні досвідом, оскільки закордонні спеціалісти часто не можуть прибути до України через ризики для життя.

Наразі відсутній чіткий та прозорий порядок отримання відстрочок від призову на військову службу з метою виїзду за кордон, що вже у короткостроковій перспективі, на думку експертів Асоціації, може суттєво знизити якість переговорних процесів з міжнародними бізнес-партнерами або й взагалі призупинити запуск нових бізнес-проєктів, що, в кінцевому випадку, позначиться на виробництві промислової й сільськогосподарської продукції та, відповідно, знизить надходження валюти в країну.

Як бронювати працівників під час війни

Європейська Бізнес Асоціація звернулася до Прем’єр-міністра України Дениса Шмигаля із закликом:

  • забезпечити можливість виїзду для працівників, заброньованих підприємствами на період воєнного стану,
  • ініціювати розроблення ефективного та прозорого порядку надання короткострокової відстрочки військовозобов’язаних громадян України від призову на військову службу для виїзду за кордон для бізнес-цілей.

Колего, редакція Експертус Кадри продовжує працювати для Вас в умовах війни.

Разом ми робимо внесок у відновлення економіки нашої країни. Передплатіть зі знижкою 50% журнал «Кадровик-01» або експертно-правову систему «Експертус Кадри» чи навчання на базових курсах Вищої Школи Кадровика та Вищої Школи Асистента Керівника. Будьте певні, що матимете відповіді на всі робочі запитання не лише під час воєнного стану, а й після Перемоги!

Все буде Україна!

Особливості трудових договорів із сумісниками

Статті за темою

Усі статті за темою

Виконання обов’язків директора на час відрядження: зразок наказу

Директор у відрядженні, а на підприємстві постійно виникають проблеми та завдання, які потребують оперативного розв’язання. Доручіть посадовій особі підприємства виконувати частину повноважень директора на час його відсутності
51636

Максимальний і мінімальний строки відрядження

На який строк відряджати працівника, роботодавець вирішує не тільки з огляду на завдання, що треба виконати. Є й часові обмеження. Мінімальний строк відрядження однаковий для приватного підприємства і бюджетної установи, а ось максимальний — різниться. Кадровик бюджетної установи знайде у цій статті бонус — таблицю з максимальними строками відряджень для різних категорій персоналу
12315

Журнал реєстрації відряджень працівників

Раніше після ознайомлення працівника, якого направляють у відрядження, з наказом про відрядження кадровик вносив про це інформацію в Журнал реєстрації відряджень.
19006

Наказ про скасування відрядження

Якщо напередодні відрядження працівник, наприклад захворів, а вам необхідно підготувати наказ про скасування відрядження, скористайтеся експертним зразком. Документ оформлений за вимогами нацстандарту ДСТУ 4163:2020.
19856

Гарячі запитання

Усі питання і відповіді