Довідка про стаж: отримуємо онлайн

Простий алгоритм одержання довідок ОК-5 та ОК-7

Довідка про стаж: отримуємо онлайн

Довідки ОК-5 та ОК-7 від Пенсійного фонду України — це сформовані індивідуальні відомості про застраховану особу з реєстру застрахованих осіб, що містять інформацію стосовно суми заробітної плати для нарахування пенсії, страхового стажу та сплати страхових внесків. Довідку ОК-5 можна сформувати за будь-який період, починаючи з 2000 року, а довідку ОК-7 — так само за будь-який період, проте вже з 2011-го.

Документ із КЕП: чи роздруковувати протокол підпису

Отримати ці документи можна онлайн на вебпорталі Пенсійного фонду. Для цього дотримуйтесь такого алгоритму: 

  1. увійдіть на портал е-послуг ПФУ та авторизуйтеся в особистому кабінеті (з використанням допомогою кваліфікованого електронного підпису);
  2. оберіть розділ «Комунікації з ПФУ» (ліве бічне меню) → «Запит на отримання електронних документів»;
  3. заповніть поля запиту та надайте згоду на обробку персональних даних → «Відправити до ПФУ»;
  4. завантажте довідку в PDF-форматі (у розділі «Мої звернення» оберіть запит за статусом «Виконано»).

У ПФУ нагадали, що електронні довідки з QR-кодом мають таку ж законну силу, як і паперові аналоги, підписані уповноваженою особою.

За інформацією Головного управління Пенсійного фонду України в Донецькій області

Особливості трудових договорів із сумісниками

Статті за темою

Усі статті за темою

Електронні документи та електронний підпис

Електронні документи поступово витісняють паперові та все частіше використовуються у діяльності працівників кадрової служби. Однак, на сьогодні виникає низка питань щодо їх оформлення: як зробити електронний підпис, як накласти електронний підпис на документ, яку юридичну силу має документ, підписаний електронним цифровим підписом. Ця стаття допоможе не припуститися помилок і запровадити електронний документообіг за вимогами чинного законодавства.
4663

Електронний документообіг: від створення до зберігання документів підприємства

Електронний документообіг в Україні вже довів свої переваги. Наразі все більше підприємств переходять на цю форму документування. Тож розглядаємо особливості формування та зберігання електронних документів з урахуванням змін у законодавстві.
26578

Як технічно організувати дистанційну роботу

Більшість підприємств працюють в особливому режимі. Щоб запобігти поширенню інфекційного захворювання, багатьох працівників перевели на віддалену роботу. Які сервіси допоможуть налагодити роботу з дому, — з’ясуєте у статті.
3700

5 головних помилок при формуванні справ у листуванні

Колеги, які ігнорують різноманітність носіїв листів і не враховують їх особливостей, мають проблеми з формуванням справ. Дізнайтеся 5 типових помилок, які допускають секретарі, та їх наслідки. А головне — довідайтесь, як їх виправити.
5590

Гарячі запитання

Усі питання і відповіді