Прийняття на роботу: військово-облікові документи

Дізнайтесь, які документи можуть знадобитися

Прийняття на роботу: військово-облікові документи

Військовозобов’язані, резервісти та призовники обов’язково подають під час прийняття на роботу військово-обліковий документ (ч. 2 ст. 24 КЗпП). 

Які документи подають при прийнятті на роботу

Окрім того, роботодавець перевіряє, чи перебуває кандидат на працевлаштування на військовому обліку у територіальному центрі комплектування та соціальної підтримки, органах СБУ, підрозділах розвідувальних органів (п. 34 Порядку організації та ведення військового обліку призовників, військовозобов’язаних та резервістів, затвердженого постановою КМУ від 30.12.2022 № 1487; далі — Порядок № 1487). 

Прийняття на роботу: військово-облікові документи Які військово-облікові документи потрібні для прийняття на роботу — таблиця

(з урахуванням віку і статі працівників)

Виняток — кандидат на посаду досяг граничного віку перебування в запасі та у військовому резерві.

Особливості трудових договорів із сумісниками

Статті за темою

Усі статті за темою

Колективний договір

Порядок укладання колективного договору викликає у роботодавців безліч запитань. Як має виглядати типовий колективний договір? Колективний договір: обов'язковий чи ні? Чи потрібно реєструвати колективний договір? Чи передбачено відповідальність за відсутність колективного договору? Знайдіть відповіді у статті
163439

Резюме у роботі кадровика

Резюме — це перший документ, який бачить роботодавець. Його мета — надати роботодавцю чітке уявлення про те, чому саме цей кандидат підходить для вакансії. Як обрати працівника за резюме? Відповідь на це та інші питання а також резюме (шаблон) — у статті.
1355

«Переведення» з сумісництва на основне місце роботи

Якщо необхідно оформити для працівника зміну роботи за сумісництвом на основне місце роботи, кадровики нерідко припускаються помилки, оформлюючи такий перехід як переведення. А як же правильно оформити таку процедуру?
30851

Гарячі запитання

Усі питання і відповіді