Трудова книжка: помилки з прізвищем

Підкажемо, хто і як може виправити помилку

trudova.jpg

Якщо у трудовій книжці виявили хибну інформацію щодо прізвища працівника (наприклад, помилки чи відсутність даних стосовно зміни прізвища), особа може звернутися для вирішення проблеми безпосередньо до роботодавця, у якого працює зараз.

Вносимо зміни та виправляємо помилки у трудових книжках

В такому разі старе прізвище закреслюють однією рискою, а нове записують поруч.

На внутрішньому боці обкладинки обов'язково потрібно вказати, на підставі якого документа внесено виправлення (паспорт, свідоцтво про шлюб тощо), зазначивши реквізити — номер та дату видачі. 

Запис завіряють печаткою та підписом відповідальної особи.

Ті ж громадяни, що виявили помилку, не перебуваюси у трудових відносинах, можуть звернутися на підприємство, де внесли хибний запис (у разі ліквідації виправлення вносить правонаступник). 

За інформацією ПФУ Донецької області 

Зміни у бронюванні

Статті за темою

Усі статті за темою

Оформлення запису в трудовій про прийняття строковика на час відпустки з вагітності та пологів основної працівниці

Буде помилкою вказати у трудовій, що працівницю прийняли за строковим трудовим договором на час відпустки з вагітності та пологів. Як тоді зробити правильний запис?
16639

Як зробити запис в трудовій книжці про звільнення за власним бажанням

Запис про звільнення за власним бажанням в трудовій книжці повинен відображати точне формулювання законодавчої норми про звільнення з цієї причини. Які варіанти запису про звільнення за власним бажанням можуть бути та зразки таких записів, — у статті.
124052

Що входить до страхового стажу?

Під час війни трудове законодавство зазнає чималих змін. У результаті перед роботодавцями та працівниками постає питання: як зараховується стаж і як він впливає на нарахування пенсії?
57648

Погодження обробки персональних даних для передачі сканкопії трудової книжки до Пенсійного фонду

Згода на обробку персональних даних для передання сканкопіїї трудової книжки на перший погляд є важливим кроком у процесі забезпечення відповідності законодавству та захисту особистої інформації. Однак чи потрібна згода на обробку персональних даних для сканкопіїї трудової сьогодні та яку форму вона має, — читайте у статті.
34653

Аудит трудових книжок

Аудит трудових книжок слід проводити, зокрема, коли на роботу оформився новий кадровик та перед тим як подавати скановані копії трудових книжок для оцифрування до Пенсійного фонду. Детально про випадки проведення аудиту трудових книжок та про дії роботодавця і працівника у разі втрати трудової книжки читайте у статті.
41955

Гарячі запитання

Усі питання і відповіді